Genieten in onze bubbel
Het is de periode van genieten van de kleine dingen. En genieten mogen we vanaf nu in ‘een bubbel’, met vier mensen extra. (voor de NL lezers zelfs nog iets meer als ik me niet vergis?) En ook al is het nog lang niet zoals het was… toch geniet ik 200% van die extra vrijheid. En de weersvoorspellingen van de komende dagen doen daar nog een schepje happiness bovenop. Ik (en de mini in mijn buik ook!) ben klaar voor lange wandelingen, fietstochtjes langs het water en avondjes met vrienden. Genieten in onze bubbel dus!
Een avondje genieten start steevast met aperitieven. Momenteel dus niet met bubbels maar met home made ice teas of mocktails, en altijd met hapjes! Favoriete hapjes van het huis zijn zeker en vast verschillende soorten hummus, bruschetta met erwt en chips voor de meneer des huizes. Maar naast deze ‘klassiekers’ vind ik het ook heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen. En natuurlijk hoop ik ook jullie met dit recept aan te moedigen om aan de slag te gaan. (Wat had je gedacht?!)
Ladies & gentlemen, ik presenteer jullie met plezier deze lekkere Apero-cake met tomaat en mozzarella.Â
Apero-cake met tomaat en mozzarella
Serveer tip: Heerlijk om te dippen in olijfolie met en beetje zout
600 g vleestomaten
75 ml olijfolie
1 bol mozzarella
200 g bloem
1 zakje bakpoeder (15g)
3 eieren
1 takje verse salie
25 g boter
1 tl zout
1/2 tl peper
Tip: Weinig tijd? Gebruik dan 400g passata in plaats van verse tomatenpuree
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes
- Stoof de tomatenblokjes in 25 ml olijfolie
- Mix tot een gladde tomatenpuree
- Hak de salie fijn en snij de mozzarella in kleine stukken
- Doe de bloem en het bakpoeder in een kom
- Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in
- Meng 400 g tomatenpuree, peper en zout onder de bloem
- Voeg dan een voor een de eieren toe
- Meng ten slotte de mozzarella en de fijngehakte salie door het beslag
- Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
- Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven
- Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten
- Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is
- Haal de tomatencake uit de oven
- Serveer lauw of koud
Geniet geniet geniet!
Van het zonnetje, je bubbel, dit cookamealtje
en alle kleine dingen die je gelukkig maken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!