Eenvoud smaakt
Zoals jullie weten neem ik voor het werk dagelijks de trein naar Brussel. (en als je dat nog niet wist is het dringend tijd om mijn instagrampagina te volgen, haha) Het komt al eens voor dat ik dan naast/over een bekend gezicht zit. En dat maakt die ritjes uiteraard een heel pak gezelliger! Niet zelden gaat het dan over Cookameal of vooral over eten.
Toen ik aan reisgenoot Alexander in geuren en kleuren vertelde over de feestelijke cookamealtjes die ik aan het uittesten was kwamen de komkommer hapjes ter sprake. Ik vroeg me af of dit niet nét té eenvoudig zou zijn? “Zeker niet!”, verzekerde hij mij. En als supertoffe papa van twee zag hij dit lekkere eenvoudige receptje al helemaal zitten voor zijn eigen feestmenu. Meer nog, hij maakte zelf al een variantje met gerookte zalm en een toefje mierikswortel er bij. Oef, gerustgesteld… of met andere woorden: eenvoud smaakt!
Sidenote: Oh ja, ik heb vaak al terug honger én zin om te koken als ik aankom op het werk… Dat heb je dan met al dat gepraat over lekker eten 🙂
Komkommer hapjes met roomkaas
Deze komkommer hapjes kregen trouwens ook een plaatsje op de feestelijke aperoschotel die ik voor jullie klaarmaakte!
Ingrediënten voor 4 personen
(Ongeveer 12 hapjes)
250 roomkaas met fijne kruiden
1 el citroensap
1 komkommer
½ rode paprika
25 g verse tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
Peper
Tip: Je kan de hapjes helemaal naar keuze afwerken met kruiden, zongedroogde tomaten, ham, zalm, …
- Doe de roomkaas met het citroensap in een kom
- Doe de roomkaascrème in een spuitzak
- Klop met de mixer (of een vork) zacht en romig
- Schil de komkommer half om half en snij in 12 schijfjes
- Hol de komkommerschijfjes half uit, zodat een kuipje ontstaat
- Verdeel de roomkaas over de komkommerkuipjes
- Snij de rode paprika in fijne reepjes en garneer hiermee de hapjes
- Werk af met een draai peper van de molen en verse tuinkruiden
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het recept kreeg ik van Wendy uit Berlaar: “Maak deze heerlijke hapjes voor een snel en relax zondags aperitief!” Dat zullen we zeker doen Wendy!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
1 Reactie