Aardappelen
Aardappelen laten zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. En dat je mensen absoluut nog kan verrassen met aardappelgerechten bewijst topchef Seppe Nobels. Kijk maar mee!
Schatjes van patatjes – Hasselback potatoes
Ik ging aan de slag met de patat en maakte Hasselback potatoes. Deze prachtige aardappelen zijn het perfecte bijgerecht bij zowel vis- als vleesgerechten, voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden. Ze zien er spectaculair uit, én het zal je verbazen hoe makkelijk de bereiding is!
Wedden dat je dit bijgerecht vanaf nu ook regelmatig op tafel zal toveren?Â
Zijn het geen schatjes deze patatjes?
Per persoon reken je ongeveer twee middelgrote aardappelen.
- Verwarm je oven op 200°C
- Was je aardappelen grondig
- Snij ze daarna in schijfjes (1 mm dik of zo fijn mogelijk) tot bijna door de aardappel heen
Tip: Leg langs weerskanten een mes of houten lepel tot tegen de aardappel, deze zal er voor zorgen dat je niet te ver gaat snijden en de onderkant dus aan elkaar blijft zitten! - Schik de aardappelen in een ovenschaal en giet er olijfolie overheen
- Bestrooi ze met zeezout en vers gemalen peper
- Zet 40 minuutjes in de oven op 200°C
Dit basisrecept kan je naar smaak helemaal aanpassen. Probeer bijvoorbeeld eens met verse kruiden en knoflook, of een beetje kaas, of een stukje ham, of… De mogelijkheden zijn eindeloos!
Geniet van deze patatjes lieve schatjes!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Super makkelijk om te maken, reuze lekker en het ziet er zo feestelijk en trendy uit!
Heel gemakkelijk om te maken en oogt super mooi op het bord!
Nou, lekker, makkelijk, mooi & met bijna alles te combineren! Topidee! Bedankt!
Makkelijk, super lekker en leuk om te zien hoe de schijfjes los van elkaar komen te staan. Kei leuk ideetje.
Blij dat het geslaagd was! 🙂
Ik heb het geprobeerd, maar ze waren een beetje uitgedroogd. Komt dit door
te weinig olie? Of is dit normaal.
Hoi Marlies! oei, dat is niet de bedoeling! Waarschijnlijk had je inderdaad wat meer olie mogen gebruiken… Of misschien iets te lang in de oven gezet? Beetje moeilijk te zeggen van op afstand natuurlijk… 2e keer goeie keer? 😉
Dit heet dan “Hasselback” aardappel. Varianten zijn: met look, kaas en/of bacon tussen de schijfjes, olijfolie vervangen door gesmolten gezouten boter, iets rijker van smaak, maar ook aan calorieën 🙂
Hey Ron, helemaal gelijk! Maar toen ik ze voor het allereerst maken wist ik dat dus niet! Doet me er gelijk aan denken dat deze post en zeker en vast de foto dringend een update verdienen! En dan neem ik je varianten er met plezier in op!
Ik ben zo gek op aardappelen uit de oven! Op mijn blog staat ook zo’n recept en daar heb ik ze gemaakt met aardappelkruiden. En op dit moment staan er aardappelpartjes in de oven met onder andere italiaanse kruiden. Jammie!
Mmmm, klink heerlijk Loraine!
Mmmm deze zijn altijd zo lekker! Ik maak ze meestal klaar en laat er dan nog wat lookboter tussen smelten!
Mmmmm, ja je kan hier echt hele leuke variaties op maken!