Foodbag
Zoals je kon lezen in mijn laatste testameal testte ik de leuke foodbag “plat du jour” een maaltijdbox die zich richt op gezinnen met jonge kinderen. Een box met ingrediënten en recepten voor makkelijke kindvriendelijke gerechten. Dit gerechtje was mijn favoriet van de week en voor mij ook het perfecte voorbeeld van een heerlijke doordeweekse klassieker met een leuke twist.
Tomaat farci van kippengehakt met geraspte courgettes & puree (4p)
600 g kippengehakt
10 tomaten
1 courgette
2 stengels lente-ui
2 teentjes look
3 el tomatenpuree
80 g kruidenkaas
800 g aardappelen
2 el boter
100 ml melk
Nootmuskaat
peper en zout
Olijfolie
Bereiding:
- Start met de spinazieblaadjes
- Verwarm je oven op 200°C
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water
- Was de courgettes en rasp deze grof
- Snij de lente-ui fijn
- Hou twee tomaten apart voor de saus. Snij van de andere tomaten het ‘hoedje’ er af en lepel het vruchtvlees er uit. (dit kan je nog gebruiken voor de saus)
- Draai de tomaten om en laat ze uitlekken op een bordje
- Met het gehakt met de helft van de geraspte courgette en fijngesneden lente-uitjes
- Kruid met peper en zout
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel
- Schik de tomaten in een ingevette ovenschaal en laat 15 Ã 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven
- Maak intussen de saus. Snij de resterende tomaten fijn
- Verwarm een beetje olijfolie en laat hierin de ui en knoflook fruiten
- Voeg de gehakte tomaten, tomatenpuree en resterende courgette toe
- Laat 10 minuten zachtjes sudderen
- Werk ondertussen de puree af: Plet de aardappelen, voeg melk en boter toe
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Voeg de laatste 2 minuten de kruidenkaas toe aan de saus
- Proef en kruid eventueel nog bij met een beetje peper en zout
- Serveer de tomaten met puree en tomatensaus
Best wel veel stapjes als ik het zo bekijk, maar believe me… Dit gerecht is heel snel klaar!
x
Amylia
————————————————————-
Een receptje uit de ‘plat du jour’ foodbag.
Meer info, prijzen en bestellen:
1 Reactie