Goed, ik ben door nu… ik ga een portie hummus maken!
Hummus
200 g kikkererwten (je mag gerust een blik gebruiken)
3 el citroensap
2 teentjes look
1 el komijn
1 el paprikapoeder
3 a 4 el Tahini (sesampasta) – je kan nadien extra toevoegen naar smaak
Zout
3 el water
2 el olijfolie + extra voor de afwerking
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Pureer de kikkererwten met je keukenmachine of gewoon met je staafmixer
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai tot een gladde massa
- Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad
- Werk af met een straaltje olijfolie
Er zijn oneindig veel variaties op dit recept. Enkele ideetjes zijn onder andere avocado hummus (zie foto), komkommerhummus en geroosterde bloemkoolhummus.
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik mix er een paar handen verse basilicum onder. Ook super lekker 🙂
Kan je eindeloos mee spelen hé! Ik test eentje met komkommer 😉
Ziet er lekker uit! Ik ben dol op de hummus van AH en ik kan me voorstellen dat zelfgemaakte nog beter smaakt, ik ga het eens proberen!
Top! Check dan straks zeker nog eens want ik post een variant 😉