Kleur
Het geheim van een instant vrolijke lentetafel? Kleur natuurlijk! Dé lente-kleuren bij uitstek zijn paars, geel, roos, groen en wit. (Al zou mijn kunstenaar-papa van dat laatste zeggen: “Amyliake, wit is geen kleur.”)
Nu, kleur is leuk… Maar maak het geheel niet te druk door té veel kleur te gebruiken. Kies voor maximaal 3 kleuren als basis voor je tafeldecoratie. Fleurige bloemen op tafel? Ga dan verder voor sobere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een licht linnen tafelkleed, wit of pastelkleurig servies en houten serveerplanken. Ga je voor lichte bloemen, dan kan je weer iets feller gaan in je servies!
Bloemen
Bloemen zijn een ontzettend eenvoudige manier om je tafel (en eigenlijk je ganse huis) op te fleuren. Grote boeketten, zorgvuldig samengestelde bloemstukken of enkele losse bloemen in een vaasje? Alles kan!
Een paar leuke bloementips die ik vond op groenvanbijons.be:
-
- Mix & Match: zorg dat de bloemen passen bij het tafelkleed en de andere decoratie… of andersom natuurlijk 😉
- Alles kan een vaas worden! Heb je niet voldoende vazen? Gebruik gerust confituurpotten en flessen in verschillende vormen en formaten.
- Let er op dat vaasjes/bloemstukken niet te hoog zijn. Het zou zonde zijn moest je die blije gezichten aan de andere kant van de tafel niet meer kunnen zien.
- Kies geen bloemen die een sterke geur verspreiden. Dat beïnvloedt de smaak van het eten. Zo zet je hyacinten, freesia’s en witte en blauwe druifjes best wat verder van je tafel.
Ik gebruikte voor mijn brunchtafel als dé bloem de ranonkel. (Moest deze naam je vreemd in de oren klinken, deze bloem lijkt heel erg op een pioenroos!) Eén van mijn absolutie favorietjes ennnnn bovendien een echte lentebloem!
Brunchtafel op z’n paasbest
Ook leuk deze periode zijn paastakken, een echte eye-catcher. Mooi als decoratie op de kast in een grote vaas, eventueel met extra decoratie of bloemen. Maar ook leuk om op tafel te leggen, met wat losse pluimpjes en eventueel zelfs klein eitjes. (zoals ik dat deed voor mijn brunchtafel)
Over eitjes gesproken! Aangezien eitjes (gebakken, gekookt, in een pannenkoek – as you wish) niet mogen ontbreken op je brunch, en al zéker niet op je paasbrunch: gooi de schalen niet direct weg… maar gebruik ze als decoratie. Dat kan, zoals op mijn lentetafel, met kwartetleitjes, maar het kan ook zoals op deze pinterest-diy, supertof!
Nog eentje…
Last but not least: vergeet symmetrie. Ik weet het, het was vroeger de mode. De bloemstukjes op een rechte lijn in het midden van de tafel en ook even veel kaarsen langs elke kant. Maar ondertussen mag het allemaal wat speelser. Bovendien hou je het geheel veel interessanter als je werkt met oneven aantallen… dat is een gouden regel in fotografie, maar die telt net zo goed voor je tafeldecoratie!
Food food fooood
Wat zou een brunch zijn zonder lekker eten? Ik serveerde naar goede gewoonte veel te veel. Op tafel stonden onder andere: egg muffins, blini’s met gerookte zalm en kaviaar, lente quiche met quinoa bodem, een frisse groene salade, asperge ceasar salad, Griekse gehaktballetjes, yoghurt parfaits met aardbeien en chia confituur, ontbijtwafels (dit keer wel in een chocoladeversie), cheesecake met speculaasbodem en een fruitsalade.
Uiteraard kan je al een heel deel van die recepten, samen met nog heel wat andere ideetjes, terugvinden op de blog bij de rubrieken ontbijt en lunch.
En en en?
Wat vonden jullie van mijn lente brunchtafel?
Zin om aan de slag te gaan met deze tips?
Laat het mij weten in de comments!
Zonnige groetjes
Amylia
Ps: Stiekem, hééééél stiekem was de allermooiste bloem aan tafel zondag deze kleine hartedief!
Blogpost in samenwerking met www.groenvanbijons.be
`.
Wat een inspirerende tekst, ik krijg helemaal zin in de paasbrunch. Ik zorg altijd wel voor een mooi en gezellige aankleding van de tafel maar met net even iets extra’ s maak je het nog mooier. Ik ga deze keer maar eens goed aan de gang
Ik houd erg van bloemen en vind de tafel met die bloemen dan ook echt prachtig! Heel mooi kleurrijk bovendien.
wauw, wat ziet het er mooi uit! vroeger hadden we niet zo’n tafel, wel maakte mijn moeder er altijd iets bijzonders van met eiren, paasbrood en natuurlijk chocolade eieren zoeken.
Wat vrolijk versier de tafel en de food zien er lekker uit
Goede tips en leuke foto’s! Wij vieren pasen niet echt, denk dat er alleen een bakje met paaseitjes op tafel komt.
Er is altijd wel een reden om te vieren en bloemetjes op tafel te zetten, toch? 😉
Super gezellig!! Ik vind het ontbijten met pasen altijd het allerleukste
Verse bloemen zijn altijd mooi op tafel en een beetje kleur mag zeker niet ontbreken bij Pasen!
Dat ziet er erg gezellig én lekker uit ! Leuke bloementips !
Dat ziet er super mooi en gezellig uit
Dankjewel Ingrid, hopelijk kon ik je hier mee inspireren!
Wat gezellig! Wij gaan met Pasen naar de camping, dus dat wordt vooral tussen het spelen door een broodje in de hand ofzo 😉
Ook herlijk, hopelijk hebben jullie er van genoten!
Bloemen op tafel vind ik altijd een goed idee ongeacht het voor een feestdag of verjaardag is. Dat geeft altijd sfeer en kleur
Wow wat ziet die brunch tafel er mooi én lekker uit op de foto!
Wat een fleurige en gezellige post. Ik ben zelf niet creatief maar houd wel van mooie bloemen!
Bloemen op tafel zorgen echt voor een instant happy gevoel hé!