De knapperige korst, rijk belegd met verrassende ingrediënten, brengt een explosie van smaken die je smaakpapillen zullen verrassen. De originele smaakcombinatie maakt het bovendien moeilijk om niet nog een stukje te nemen. Laat je inspireren door dit recept en ervaar zelf hoe heerlijk een zelfgemaakte pizza kan zijn! Tijd om de keuken in te duiken en jezelf en je gasten te trakteren op deze lekkere pizza… en een glaasje BOB-rosé.
Pizza-picknick
Wat als… je een pizza-picknick organiseert voor je vriendinnen maar het Belgische weer zorgt voor een serieuze wending aan de zonnige dag, dan verhuis je naar binnen en maak je er toch een top avond van hé 😉
Gelukkig maak je vaak je eigen zonneschijn. En met een bende leuke madammen aan tafel, een heerlijke pizza met pistachepesto en burrata én een lekker roséwijntje (of twee) kon de avond dus niet meer stuk. Roséwijnen met een beschermde oorsprongsbenaming zijn ideale tafelpartners en kunnen door hun vele facetten zelfs de meest grijze en regenachtige dag in de herfst of winter meteen opvrolijken! Meer over weten? Oké rosé, klik hier!
Pizza met pistachepesto en burrata
Voor 1 pizza (1 à 2 personen)
1 pizzadeeg +- 250 g (homemade of kant-en-klaar)
50 g geraspte mozzarella
1 bol burrata
6 plakjes prosciutto
Verse basilicum
Olijfolie
Pistachepesto (voldoende voor 2 pizza’s!)
75 g rucola
75 g pistachenoten
50 ml olijfolie
40 g Parmezaanse kaas
Peper en zout
Tip: Wil je thuis pizza maken als een echte pro? Check hier mijn tips!
- Verwarm je oven voor op 225°C (Gebruik je homemade deeg? Bak dan zo heet mogelijk!)
- Doe de rucola, pistachenoten, olijfolie en Parmezaanse kaas in je hakmolen (of blender)
- Mix alles tot een gladde pesto
- Proef de pesto en kruid bij met peper en zout
- Rol het pizzadeeg uit
- Bestrijk de bodem met pistachepesto
- Bestrooi de pizza met de geraspte mozzarella
- Bak de pizza 10 a 15 minuten in de oven
- Haal de pizza uit de oven
- Garneer met plakjes Parmaham
- Scheur/snij de burrata in vier en leg op de pizza
- Werk af met verse basilicum en besprenkel met olijfolie
Buen apetito!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————————————————————————————————————————————————
Recept in samenwerking met de campagne “BOB roséwijnen, veel meer dan een kleur “gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie. Ter info: De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.