All day food
Wat ik zo heerlijk vind aan dit eenvoudige Cookamealtje is dat je het eigenlijk de hele dag kan serveren. Een uitgebreid ontbijt / brunch of een gezellige lunch? Deze bladerdeeghapjes stelen met gemak de show! Hapje voor een diner? They have you covered! Maar zelfs als avondmaal kunnen ze perfect dienen. Een frisse salade erbij, een lekker wijntje van bij ons uitschenken en genieten maar.
Bladerdeeghapje met Fromage de Herve BOB, Jambon d’Ardenne BGA en groene asperges
Voor 8 stuks (Hapje voor 8 of voorgerecht voor 4 personen)
24 groene asperges (afhankelijk van de grootte)
8 plakjes Jambon d’Ardenne BGA
200 g Fromage de Herve BOB
8 vierkanten bladerdeeg (min 10×10 cm)
1 ei
1 el olijfolie
Peper en zout
Extra: Sesam- of Nigellazaad
- Verwarm je oven op 200°C
- Leg op elke vierkant bladerdeeg een plakje Jambon d’Ardenne BGA
- Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges
- Besprenkel de asperges met de olijfolie, kruid met peper en zout
- Schik de asperges schuin op het bladerdeeg
- Snij de Fromage de Herve BOB in plakjes, verdeel de plakjes over de asperges
- Maak nu pakketjes door 2 punten van het bladerdeeg over elkaar te plooien
- Schik de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Klop het ei los met beetje water
- Bestrijk de pakketjes met het eimengsel
- Werk eventueel af met Sesam- of Nigellazaad
- Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
Serveer je deze lekkere bladerdeeghapjes al lunch of licht diner? Dan is een frisse salade een lekkere extra!
Eurofoodart
Je had het misschien al door toen je de ingrediëntenlijst las. Inderdaad, ook dit lekkere recept maakte ik klaar als ambassadrice voor de Eurofoodart campagne. Weer lekker, eenvoudig én met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. (Belangrijk: let op de aanwezigheid van het BOB- of BGA-label). De lekkere Jambon d’Ardenne die ik in dit recept gebruikte stelde ik al uitgebreid voor in het recept van de Zonnige Mediterraanse wafels met Jambon d’Ardenne BGA & Beurre d’Ardenne BOB. En nu verdient ook de Fromage de Herve BOB ook nog een woordje extra uitleg!
Fromage de Herve BOB
Deze vierkante kaas werd reeds gemaakt in de middeleeuwen en is op basis van koemelk. Ze heeft een BOB-label, en dat is (zoals je misschien al wist dankzij mijn heldere uitleg, hehe) het strengste kwaliteitslabel van de twee. Want BOB wordt enkel verleend aan producten waarvan de productie, verwerking én bereiding plaatsvinden binnen een bepaald geografisch gebied. Dat wil dus zeggen dat Fromage de Herve BOB gemaakt wordt van koemelk, van koeien die opgroeien en grazen in het land van Herve, nabij Luik.
Er bestaan 3 types Hervekaas: de zachte, de pikante (langer gerijpt) en de Remoudou (rijker en met complexere aroma’s) Die laatste moet ik zelf nog uitproberen, ik ben, benieuwd! Leuk weetje, door de oudere generatie wordt hij traditioneel gegeten met wat Luikse siroop (ook een heerlijke product uit diezelfde streek!) Dat heb ik natuurlijk getest… en goedgekeurd.
Bon appetit!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept in samenwerking met de campagne Eurofoodart, gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie. Ter info: De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.