Voor een geslaagd aperitief zijn de ingrediënten en de presentatie van essentieel belang, en kies je voor kwaliteitsproducten en -charcuterie. In het kader van het Europese programma ‘Enjoy The Authentic Joy‘ deel ik vandaag met jullie de 6 eenvoudige stappen naar een onweerstaanbare charcuterieplank… let’s go!
Maak in 6 stappen een onweerstaanbare charcuterieplank
Al het lekkers op een mooie serveerschotel of snijplank gooien en op tafel zetten zou nét iets te eenvoudig zijn… al ligt de waarheid er niet zo ver af. Een indrukwekkende en lekkere charcuterieplank bereiden is helemaal niet moeilijk… als je weet hoe je best te werk gaat natuurlijk. In 6 eenvoudige stappen maak jij een onweerstaanbare charcuterieplank met de lekkerste authentieke Italiaanse charcuterie.
Good to know voor je enthousiast aan de slag gaat: leg je charcuterieplank niet te vol. Ingrediënten stapelen is alles behalve smakelijk. Wees een slimme gastheer/gastvrouw en hou een bordje apart in de keuken met klaargesneden charcuterie en brood. Zo vul je de charcuterieschotel tussendoor in een mum van tijd aan zonder dat je de spannende verhalen van je gasten moet missen.
Stap 1
Kies een mooie (houten) serveerplank.
Stap 2
Plaats de nodige kommetjes op de serveerplank, voor olijven, homemade pesto/hummus of een andere dip, mozzarellabolletjes,…. Varieer in kleur, grootte en hoogte. Tip: Zet de kommetjes eender waar op de plank, behalve recht in het midden.
Stap 3
Tijd om dé sterren van je charcuterieplank op de serveerplank te leggen, de charcuterie natuurlijk. Op deze charuterieplank vind je Mortadella Bologna IGP, Salamini Italiani alla Cacciatora DOP, Cotechino Modena IGP. Tip: Zorg voor een leuk visueel effect en varieer in vorm. Serveer blokjes, schrijfjes en schellen (gevouwen/opgerold/…). Het maakt je charcuterieplank nog aantrekkelijker!
Stap 4
Vul de de serveerplank aan met crackers, grissini en/of focaccia.
Stap 5
Tijd om de laatste gaatjes op te vullen én bovendien wat extra kleur toe te voegen. Gebruik hiervoor fruit (appel, peer, bessen, druiven, ……) noten, kappertjes en augurken.
Stap 6
Werk je charcuterieplank af met verse kruiden.
En nu… tijd om vrienden te whatsappen en inkopen te doen. Om daarna te genieten van alle ooh’s en aah’s, jouw gezelschap en de heerlijke authentieke Italiaanse charcuterieplank met Mortadella Bologna IGP, Salamini Italiani alla Cacciatora DOP, Cotechino Modena IGP.
It’s aperitivo time!
x
Amylia
Dit bericht op Instagram bekijken
Deze blogpost werd gemaakt ter ondersteuning van de campagne Enjoy The Authentic Joy.
Een ontdekking en een fijne eer om mee Italiaanse topproducten in de kijker te mogen zetten!
“Enjoy the authentic Joy” is een promotie- en informatiecampagne dat drie Consorzi (Italiaanse verenigingen voor de verdediging van landbouw- en voedingsproducten) verenigt, drie Consorzi voor vleeswaren met een IGP of DOP. Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Unie en is bestemd voor de Italiaanse en Belgische markt. In deze campagne worden vier Italiaanse culinaire specialiteiten gepromoot: Mortadella Bologna IGP, Salamini Italiani alla Cacciatora DOP, Zampone Modena IGP en Cotechino Modena IGP.