Preggy proof
Zoals jullie ondertussen weten verwachten Dimitri en ik in september ons eerste kindje. En dat vraagt op vlak van eten nu ook een aantal aanpassingen. Want er zijn toch wel een aantal dingen die je als zwangere vrouw niet mag eten en drinken. Geen alcohol, geen rauwe eieren, geen rauw vlees, geen rauwe vis en enkel groenten die gaar of heel goed gespoeld zijn.
Toen ik het receptje voor deze mousse in mijn mailbox van De Zondag vond (zie verder) was ik direct heel enthousiast! Woohooow, een zomers dessert met mango (mmm I love it!) en dan nog zonder eieren… maar met een scheutje passoa. Bon, zwanger of niet een echte passoa fan ben ik nooit geweest. Op zoek dus naar een non-alcoholisch alternatief dat een meerwaarde zou zijn in de mango puree. Want uiteraard, het kan ook met alleen een beetje water.
Ik gebruikte Stryyk, non-alcoholische rum. Dit drankje is voor mij dé ontdekking van tijdens mijn zwangerschap, I love it! (En neen, dit is niet gesponsord!). Overheerlijk, zowel in een mocktail als in deze yoghurtmousse met mango. Binnenkort meer over lekkere non-alcoholische drankjes, maar dit heerlijke dessertje wilde ik jullie alvast niet meer onthouden! Geniet!
Yoghurt mousse met mango
4 PERSONEN
250 g Griekse yoghurt
200 g volle room
30 g poedersuiker
1 mango
3 el water (of 1 el water en 2 el Stryyk)
8 boudoirs
Garnering: 2 passievruchten en muntblaadjes
- Meng de Griekse yoghurt met de poedersuiker.
- Klop de room stijf
- Spatel de opgeklopte room onder het yoghurtmengsel
- Schil de mango en snij de helft van het vruchtvlees in blokjes
- Pureer de andere helft met 3 el water (of é el water en 1 el passoa) tot een gladde dikke coulis
- Halveer de boudoirs en schik een eerste laagje onderaan 4 glazen
- Verdeel de helft van de yoghurtmousse over de glazen
- Schep een lepel mangocoulis op de mousse
- Lepel er enkele stukjes mango op
- Herhaal de laagjes, eindig met blokjes mango
- Zet de yoghurtmousse met mango in de koelkast tot je gaat serveren
- Werk af met een gehalveerde passievrucht en enkele blaadjes verse munt
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Jana uit Rumbeke! Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Wat een prachtig dessert Amylia! En wat goed die non alcoholica rum. Ik zie dat ze ook non vodka hebben. Yay! Want ik ben een wijn drinker en die dranken zijn te heftig voor mij. Thanks girl! xxx
Hoi Amina, bedankt voor je superfijne reactie!
ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie of bij een feestje te geven
Een van mijn favorieten!