Deze Chocolate Chip Cookies zijn puur geluk om te bakken (en te delen)
Chocolate chip cookies om te delen
Wat is er gezelliger dan de geur van versgebakken koekjes die door je huis zweeft? Zeker als ze gevuld zijn met smeltende stukjes chocolade. Chocolade staat bekend als een kleine geluksbrenger, maar wist je dat iets anders je nóg gelukkiger maakt? Jaja, echt waar… nog gelukkiger dan chocolade Een goed gesprek met iemand waarmee je echt een connectie voelt — dat verhoogt je geluksgevoel zelfs met 12%. Dus bak deze cookies niet alleen voor jezelf (al snap ik het volledig als je dat wel doet 😉), maar maak er een momentje van om samen te genieten, te praten en te lachen.
Chocolate chip cookies
Voor ± 30 stuks
Ingrediënten
250 g roomboter, op kamertemperatuur
180 g kristalsuiker
180 g bruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
2 grote eieren
550 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
± 350 g chocolade, fijngehakt
Bereiding
- Klop de roomboter met de kristalsuiker, bruine suiker en het vanille-extract tot een romige massa
- Voeg de eieren één voor één toe en meng goed
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door het botermengsel
- Kneed de fijngehakte chocolade door het deeg
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Verdeel het deeg in porties en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de cookies
Tip: gebruik een ijsschep om het deeg gelijkmatig te verdelen - Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze nadien op een ovenrooster om volledig af te koelen
Of je ze nu uitdeelt, verstopt voor later (we verklappen niks) of gezellig samen opeet: deze chocolate chip cookies brengen gegarandeerd kleine geluksmomentjes. En daar draait het uiteindelijk allemaal om, toch?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Een gerechtje dat ik klaarmaakte voor De Zondag naar het recept van Lynn uit Bonheiden. Deze chocolate chip cookies bak ik minstens twee keer per maand in grote hoeveelheden”, vertelt Lynn met een grote glimlach, “volgens mijn kinderen zijn het de beste cookies ooit. Ze gaan mee naar school in hun koekjesdoos maar zijn ook de ideale traktatie bij verjaardagen. Ze zijn eenvoudig en snel klaar… en wie is er nu niet dol op cookies met chocolade?”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Ziet er echt uit als heerlijke koekjes.