Een klassieker
Toen ik pas ging samenwonen met Dimitri – fyi dat was rond mijn 18e verjaardag – was ik echt een groentje in de keuken. Aardappels schillen, vlees bakken en een lekkere spaghettisaus maken … dat moet mijn kookpalmares zo ongeveer geweest zijn denk ik. Maar goed, we moesten elke dag eten… en liefst toch ook voedzaam en met voldoende afwisseling. Meer en meer begon ik recepten op te zoeken, in kookboeken te snuffelen en te experimenteren in de keuken. Ik vond het hoe langer hoe leuker om een lekkere maaltijd te serveren voor mijn partner in crime en uiteraard onze vrienden en familie. Het gevolg van al dat koken kennen jullie allemaal, hehe.
(Een foto van 5 jaar geleden)
Dit heerlijke dessert leerde ik in die beginjaren maken en is zodoende al jaren een favoriet in huis. Het staat hier nog geregeld op het menu en iedereen is er gek op. Superzachte zoete mousse van witte chocolade met een sausje van advocaat… MMMMMmmmm alsof “er een engeltje op je tong piest”!
Witte chocoladebavarois
voor 6 personen
200 g witte chocolade
2 blaadjes gelatine
375 g slagroom
75 g suiker
2 eieren
1 eierdooier
50 ml amaretto (Tip: Wil je geen alcohol gebruiken? Vervang de amaretto dan gewoon door water!)
100 ml zure room
2 el cassonadesuiker (“kinnekessuiker”)
100 ml advocaat
- Smelt de chocolade
- Week de blaadjes gelatine 10 min in koud water
- Klop de slagroom lobbig (dikvloeibaar) met behulp van de ballongarde van je keukenmachine of mixer
- Zet de slagroom apart
- Klop nu de eieren, de eierdooier en de kristalsuiker op tot een wit en romig mengsel
- Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op
- Klop dit al roerend door het eimengsel
- Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel
- Verdeel over 6 dessertglazen
- Laat opstijven in de koelkast (+- 1.5u)
- Voor de saus meng je de zure room met de cassonadesuiker en advocaat
- Serveer de witte chocoladebavarois met een lepel advocaatsaus
Tip: Garneer met rood fruit en/of witte chocoladeschilfers
Hopelijk heb ik je bij deze ook doen watertanden 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Jeetje een glas gevuld met een geluk! Ik word er al blij van om er over te lezen, laat staan zelf te eten. Ik ga dit heel snel proberen te maken!
Wat een fijne comment, ik ben benieuwd naar het resultaat!
Dit ziet er echt te lekker uit! Ga ik toch ook eens proberen (op een dag) 😉
Hihi, keep me posted!
Hello Amylia,
Ik bakte jouw magische chocoladecake. Super en ongelooflijk, magisch, in 3 lagen (Deze week van 8 maart). Ik gebruikte geen 250gr maar wel 200gr suiker, is voldoende.
Laat de receptjes maar komen!
Gr
Lut
Hoi Lut, superleuk om te lezen dat de taart in de smaak viel! Ik post het receptje deze week ook op cookameal.be, voor diegenen die het gemist hebben 😉
Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren! Liefs, Amylia
Dat ziet er echt watertandend uit! Hier maak ik mijn ouders zo blij mee. Even onthouden hoor. 🙂
Oh Oh dat ziet er zo onweerstaanbaar lekker uit zeg.
Bedankt om dit recept te delen.
Mmmmm
Doet me super veel plezier, bedankt!
Net geprobeerd vandaag – heel lekker! Ik verkruimel er nog een stukje koekje over om een krokantje te hebben. Leuk recept, dank je wel!
Hoi Eva
Ontzettend fijn om te lezen. En wat een lekker idee dat koekje, ga ik ook eens proberen.
Hopelijk mag ik je in de toekomst nog vaker inspireren!
x
Amylia