Tiramisu is een Italiaans dessert, letterlijke vertaling: “Trek mij omhoog”…
Vrije vertaling: “Maak me blij.” En met een portie van deze lekkernij maak je zeker en vast (meerdere) mensen blij!
Tiramisu met speculaas
Voor 4 Ã 6 personen
500g mascarpone
Speculaas
4 eieren
100 g suiker
cacaopoeder
tasje sterke koffie
scheutje amaretto (naar smaak)
- Zet een tasje straffe koffie en laat afkoelen
- Voeg een scheut(je) amaretto toe aan de koffie
- Klop het eigeel met de suiker tot je een bleke egale massa krijgt
- Meng nu de mascarpone onder het mengsel van eigeel en suiker
- Nu is het tijd om het eiwit stijf te kloppen. Je hebt een stevige, luchtige massa nodig. Gebruik hiervoor de garde van je keukenmachine of mixer
- Meng het eiwit voorzichtig (met een spatel of lepel) onder de mascarpone
- Dompel de speculaas in de koffie
- Schik een laagje speculaas in je schaal of in het potje waarin je de tiramisu wil serveren
- Spatel een laag tiramisumengsel op de speculaas
- Schik hierop een tweede laag koekjes
- Spatel een tweede laag tiramisumengsel op de koekjes en strijk glad
- Laat de tiramisu enkele uren opstijven in de koelkast
- Strooi net voor het serveren wat cacaopoeder over de tiramisu
Proeven maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Lekker! Heb de koekjes niet in koffie gedoopt, maar in melk met amaretto. En ik heb wat speculaaskruiden aan het mascarponemengsel toegevoegd.
Ah ja, en bovenop cacaopoeder gestrooid ipv speculaas.
Heeeerlijk!!
Echt een toppertje! Nog maar pas ontdekt maar al erg veel gemaakt ondertussen. Wordt hier erg graag gegeten, thanks 🙂
Superfijn om te lezen Annelies! Hopelijk mag ik je nog veel dingen doen ontdekken met mijn blog! #happyfoodie