On the rocks
Heel geregeld hebben we mijn schoonzus en haar toekomstige echtgenoot op visite. En het mag gezegd worden: dat zijn altijd avonden voor in de boekskes. Lekker eten, lekkere wijn, serieuze gesprekken, veel mopjes, gezellige discussies, af en toe een film erbij,… Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. In de late avond sloten we met z’n allen de drukke werkweek af met een degustiefje: amaretto on the rocks.
En terwijl we nog gezellig aan het napraten waren moest ik plots denken aan deze lekkere scampi met amaretto roomsaus. Ik maakte dit cookamealtje klaar voor De Streekkrant/ Deze Week in 2019 naar het recept van een lezer (moest die persoon trouwens per toeval nu meelezen, geef een seintje want ik kan zijn/haar naam niet terug vinden) en om een af andere reden haalde het nooit de blog. Zonde, want het is eenvoudig en verrassend lekker! Bij deze zet ik die vergetelheid recht en kunnen jullie (en jullie gasten!) mee genieten.
Oh, en het is natuurlijk niet omdat je scampi met amaretto roomsaus serveert dat je de avond niet meer kan afsluiten met een amaretto on the rocks he?
Scampi met amaretto roomsaus
Ingrediënten voor 4 personen
TIP: Ook heerlijk als voorgerecht (voor 6 personen)
1 tomaat
2 sjalot
1 teen look
24 scampi
Klontje boter
Een goede scheut (+-30 ml) amaretto
300 ml room
Peper en zout
Mespunt cayennepeper
- Snij de tomaat in brunoise (kleine blokjes)
- Snij de sjalotjes en de look fijn
- Stoof ze in een klontje boter
- Pel de scampi
- Bak de scampi enkele minuten mee in de pan
- Kruid met peper en zout
- Voeg de tomaat brunoise toe
- Overgiet met de amaretto
- Voeg de room toe en breng aan de kook
- Laat de saus indikken
- Proef en kruid bij met peper, zout en cayennepeper
Serveer met een stukje geroosterd brood of flatbread
Genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!