Vakantiejob
In mijn tienerjaren deed ik vakantiewerk bij cremerie Margriet, ” Tmargrietje” in Schilde. Deze kleine cremerie bestaat al sinds 1934 en is een echt begrip in de buurt. Elke dag serveren ze drie smaken vers roomijs, met melk recht van bij de boer. Ik vond het altijd heerlijk om er te werken. Lekker druk tijdens de zomermaanden en bovendien komt ieeeeedereen ijsjes eten met een glimlach! De sfeer is dus altijd happy!
Daarnaast ben ik gewoon altijd al gek geweest op ijs, ik kan elke dag wel ijsjes eten… jaja lente, zomer, herfst en winter! Ik maak soms wel eens het grapje dat ik ooit de cremerie wel zou willen overnemen… wie weet, dromen mag hé? Zouden jullie dan een ijsje komen eten? 🙂
Chocoladeijs maken
Nu dus thuis, met mijn nieuwe ijsmachine (DOMO D09030L) , gewoon voor mij en Dimitri. Al ben ik er zeker van dat er nog veel getest zal worden, en dan zullen er toch wat vrienden en vriendinnen moeten komen helpen om alles op te krijgen! (Onze vrienden zien af zene…)
Het belangrijkste wanneer je ijs maakt – en eigenlijk is dat voor alle andere recepten ook zo – is dat je kiest voor verse en kwalitatieve ingrediënten. In dit geval dus alles #lekkervanbijons: melk, eieren én natuurlijk ook chocolade!
voor 4 personen:
6 eierdooiers
150 gr suiker
240 gr pure chocolade
1 l volle melk
4 el lopende honing
- Klop de eierdooiers schuimig op met de suiker
- Breng de melk aan de kook samen met de chocolade en de honing
- Draai het vuur zachter wanneer de lk kookt en roer tot de chocolade volledig gesmolten is
- Giet de melk al roerend bij de opgeklopte eieren
- Laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast (Deze stap duurt het langst!)
- Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs
Met dank aan SOS Piet!
Genieten genieten genieten!
En waarom niet nog wat verse vruchten toevoegen of vers gemaakte avocaat? mmmmmmm!
Zot op ijsjes en benieuwd naar een blik achter de schermen bij een melkveebedrijf? Check dan deze video!
Ik ging ook ijstaartjes maken… met behulp van een platenspeler… check it out!
Kijk even mee!
Ik heb nog nooit zoveel ijsjes gehaald als in deze zomer haha. Maar een eigen ijsmachine lijkt me ook geweldig. Als zou het voor mij niet echt goed voor de lijn zijn whuaha
Dat klinkt heel goed chocolade en honing! Helaas heb ik geen eigen ijsmachine in huis, anders zou ik het zeker eens gaan maken
Heb nog nooit zelf ijs gemaakt, maar ziet er lekker uit. Ben dol op chocolade!
Wat bijzonder dat je dit ijs helemaal zelf gemaakt heb! Het ziet er lekker uit.
Klinkt als een heerlijk recept. Ik ben alleen meer opzoek naar recepten met ijs zonder suiker. Maar ik weet dat het best lastig is om te maken zonder suiker.
Mmm, lijkt me heerlijk om zelf ijs te maken! Ziet er ook niet bijzonder moeilijk uit 🙂
Ow, net mijn favoriete ijssmaak eruit gekzoen om te maken!
Zal wel super lekker zijn! Bedankt om te delen!
Leuk hoor! Haha. En vooral ook heel erg lekker. Ik heb mij de laatste tijd al vaker afgevraagd hoe er ijs wordt gemaakt 🙂