Taartjes maken met Willem Verlooy
Willem is een patisserie in hart en nieren. Hij werkt graag met verschillende structuren en smaken in één taartje, zodat je een samenspel krijgt van zacht, krokant, zoet, zout, bitter, … Verder is Willem een grote fan van verse ingrediënten voor zijn meesterwerkjes. Vers fruit, Belgische chocolade en zo ook verse melkproducten. Tijdens de workshop benadrukte Willem ook de smaak en kwaliteit van verse melkproducten, die blijft voor hem steevast beter dan eender welke vervanger (bv margarine).
Ook boerin Karin van “T Lekker Koeike” is het daarmee eens. Samen met haar gezin runt ze een melkveebedrijf en verwerkt ze de verse melk in verschillende ambachterlijke melkproducten zoals yoghurt, kaas, boter, room en roomijs. “Er gaat niets boven natuurlijke ingrediënten”. Het overvolle terras liegt er niet om, de klanten genieten duidelijk van al het lekkers!
We combineerden het verse roomijs (kokos in dit geval) van ’t Lekker Koeike met de kunsten van Willem en wonder boven wonder maakten we allemaal een heerlijk taartje. Ok ik geef toe, het ene zag er al iets proffesioneler uit dan het andere… Maar ze waren allemaal even lekker. Benieuwd?
Kijk even mee!
Bedankt Vlam voor deze interessante en lekkere workshop!
Wat doet VLAM?
Als ik de doelstelling van VLAM -Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing – in één zin moet samen vatten dan zou ik zeggen ‘Lekkers van bij ons doen schitteren’. Ik leg het even uit… Ze promoten, in binnen-en buitenland, onze Belgische producten. Producten om trots op te zijn. Zo ken je zeker en vast de campagne ‘lekker van bij ons’ die het hele jaar door de kwaliteit van al het lekkers van bij ons in de kijker zet. Daarnaast doet VLAM ook seizoensgebonden en themacampagnes.
Om de veelzijdigheid en kwaliteit van melkproducten in de kijker te zetten werkten ze dit jaar #melkmoment uit, een campagne die toont dat je op elk moment kan genieten van melkproducten. Daarbovenop lanceerden ze Melk4Kids. In dit educatieve project stellen melkveehouders hun bedrijf open voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Geweldig interessant!
Wil je graag zelf eens een kijkje nemen achter de schermen bij een melkveebedrijf? Bekijk dan alvast deze leuke video, “Achter de schermen bij Bella & Rosita”
Wat zijn jou favoriete melkproducten?
Bij mij is daar alvast geen twijfel over…
Cocos ijskreem is ook mijn favoriete ijs – eigenlijk lust ik bijna alles waar cocos in zit 🙂
Oh lekker! Ik ben zelf ook gek op kokos en zeker in ijs! 🙂
Klinkt erg lekker kokosijs. De taartjes zien er ook heel lekker uit! Leuk zo’n workshop.
Mijn favoriete melkproducten zijn dan toch magere yoghurt, karnemelk en jong belegen kaas.
Ohh karnemelk, dat is lang geleden!
Oh dat ziet er nog eens lekker uit.
Verser kan gewoon niet!!
Wat leuk om een kijkje te nemen en meteen ook lekker zelf aan de slag te gaan. Ik ben een echte kaaskop en dus gek op kaas
Oh kokos ijs dat is ook echt mijn favoriet! Wat ontzettend leuk zo’n workshop, echt iets voor mij. Ik doe altijd een kookworkshop als ik op vakantie ben in het buitenland.
Ook leuk, zou ik eigenlijk ook moeten doen als ik op reis ga. Komt er nooit van, oeps!
Dat ziet er lekker uit.ik ben zo dol op ijs. Lekker vers.
Bij mij ook geen twijfel mogelijk! Ijs is absoluut mijn favoriet, je kan me hier zelfs ’s nachts voor wakker maken. We hebben hier op het eiland een kaasboerderij die ook ijs verkoopt, en dat is echt God-de-lijk!
#greatmindsthinkalike
Wat leuk zeg! Ik moet zelf ook niet twijfelen en ga ook zeker voor de ijsjes, al is warme chocomelk ook zeker groot favoriet hier!
Hmmm warme chocolademelk mét verse slagroom? Count me in!
Wat leuk zo’n kijkje op de boerderij zelf. Ik houd van melk en ben dus ook dol op roomijs!
Oh wat heerlijk, krijg er spontaan zin in. Kokos en ijs, de ideale combinatie
Wat een heerlijk uitje moet dit zijn geweest. Leuk dat je werd uitgenodigd voor workshop en je kookkunsten mocht showen. Ziet eruit als een heerlijk taartje!