Wandelen
De nieuwe nationale sport sinds de start van het corona-virus: wandelen! En ja hoor, ik doet er met plezier ook aan mee. Het is bovendien de enige manier om onze vrienden en familie kennis te laten maken met onze kleine meid sinds de tweede lockdown gestart is. Wandelen dus.
Tijdens mijn zwangerschap verkenden we de buurt en ontdekten we tijdens de vele warme dagen heel wat leuke wandelpaden. En sinds de geboorte van Lucie probeer ik ook elke dag een ommetje te maken. We genieten er allebei van. Ik van beweging en frisse lucht, en Lucie van dutjes in de frisse lucht. Twee grote nadelen in deze gekke “Lockdown 2.0 periode”: je kan nergens naar het toilet gaan én nergens even opwarmen met iets lekkers. Goed, gelukkig is er voor dat laatste een eenvoudige oplossing: je neemt gewoon zelf iets lekkers mee om te eten en te drinken (en voor dat andere nadeel: Ik hoop altijd dat ik niet nodig naar het toilet moet gaan haha).
In mijn verzorgingstas vind je dus elke wandeling: een flesje water, een travel mug met koffie of thee en een al dan niet zelf gemaakt snackje. Eerder deze week in mijn tas: Carré confituur… zalig! Iemand zin om mee te wandelen? 😉
Carré confituur
(4 personen)
100 g boter (kamertemperatuur)
65 g kristalsuiker
65 g bloemsuiker
65 g amandelpoeder
90 g bloem
65 ml melk
2 eieren
1 tl amandelextract
1 rol bladerdeeg
125 g confituur –> Ik gebruikte abrikozenconfituur, maar je kan ook andere gebruiken
Frangipanedeeg
- Meng de zachte boter met de kristalsuiker in je keukenmachine
- Doe er één ei, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem, de melk en het amandelextract bij en meng goed.TIP Met deze hoeveelheid frangipanedeeg kun je vier carrés maken. Je kan de rest van het franginpanedeeg invriezen.
Carré confituur
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Rol het bladerdeeg open, snij het ronde vel in een vierkant of rechthoek
- Hou de resten deeg bij voor de afwerking
- Teken met mes een tweede vierkant in het grote vierkant maar snij niet door het deeg
- Prik het middelste vierkant in met een vork
- Bestrijk de binnenste vierkant met 1/4 van het frangipanedeeg
- Verdeel de confituur over het frangipanedeeg
- Snij de resten bladerdeeg in dunne repen en schik ze in een rastervorm op de confituur
- Splits het ei en klop het eigeel los met een klein scheutje water
- Strijk het bladerdeeg in met het losgeklopte eigeel
- Bak de carré confituur 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de carré confituur uit de oven en laat afkoelen op een rooster
Geniet er van!
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
————————————————————————————–
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van de super schattige Julie (11 jaar) uit Wevelgem!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!