Aan tafel!
Op een weekavond samen met Dimitri gezellig bijpraten over onze dag tijdens het eten en op zondag met mijn Mamie en Yanoela. Daarbovenop ook nog (zo vaak mogelijk) praten, lachen en genieten met de framily. Meestal in combinatie met brunch, lunch of diner. Ja, ik kan wel zeggen dat we aan de eettafel, en die van vrienden en familie, al heel wat ontzettend mooie momenten beleefden. Het is ook echt iets waar ik naar uit kijk voor later met ons eigen gezin. Pannenkoeken op zondag bijvoorbeeld. Want als onze kinderen dan een beetje op Dimitri lijken dan is dat alvast een moment om naar uit te kijken! #allsmiles
Hoe ik daar nu zo plots bij kom? Let me tell you! Dit receptje werd ingestuurd voor De Zondag door Anne-Sophie. Haar papa maakte deze plaattaart met asperges voor het eerst voor het Paasfeest. Een schot in de roos en blijkbaar niet zijn enige succesnummer. Dit was haar berichtje: “Als onze papa kookt is het ganse gezin enthousiast, vele van onze mooiste momenten zijn dan ook samen aan tafel”. Vandaar dus dat ik zelf even moest denken aan al onze leuke tafelmomenten!
Herkenbaar? Beleefde jij ook al vele mooie momenten met je liefsten aan tafel? (Alle leuke anecdotes zijn welkom in de comment hé, ik lees met plezier ook jullie verhalen!)
Na het lezen van het mailtje van Anne-Sophie kon ik niet wachten om deze lekkere plaattaart met asperges klaar te maken… en mmm mmmm mmmmm ze is heel lekker!
Plaattaart met asperges
Hoofgerecht voor 2, met een salade
Hapje voor 6
1 rol bladerdeeg
100 g smeerbare geitenkaas
400 g witte asperges
150 g gerookte zalm
1 ui
2 eieren
Peper en zout
Verse kruiden (dille en/of verse peterselie)
- Verwarm de oven op 200°C
- Kook de asperges beetgaar in gezouten water
- Hak de asperges in kleine stukjes
- Rol het bladerdeeg uit een met bakpapier beklede bakplaat
- Vouw de randjes 1 cm naar binnen prik gaatjes in de bodem met een vork
- Besmeer het bladerdeeg met de geitenkaas
- Verdeel de aspergestukjes en de gerookte zalm over het bladerdeeg
- Snij de ui in halve ringen en verdeel over de plaattaart
- Kruid met peper en zout naar smaak
- Meng het eigeel van het tweede ei met een beetje water
- Smeer dit mengsel uit over de randen van de plaattaart
- Bak de plaattaart 25 minuten op 200°C
- Kook ondertussen het overgebleven ei hard
- Pel het en plet met een vork
- Werk de bodemtaart af met de stukjes ei en verse kruiden
Echt genieten!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt met lekkere verse ingrediënten van Lidl BelgiumLidl Belgium.
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Willy uit Tessenderlo. Topgerechtje Willy!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
1 Reactie