Lente in zicht
De afgelopen dagen was de lente al in het land, in februari begot. Meer nog, na een week temperaturen onder nul én sneeuw. Over een zotte winter gesproken… Nu mag het overdag al wel echt heerlijk zonnig zijn, het koelt nog snel af ’s avonds. Ideaal weer dus om nog te genieten van een soepje met wintergroenten…
Het ideale scenario: een grote mok hete knolselder-venkelsoep drinken op het terras in de tuin, genietend van een mooie zonsondergang (zoals die van de afgelopen dagen) en gewikkeld in een dekentje. (what can I say, ik heb het snel koud aha) Heerlijk toch?
Zou zo’n soepje jou ook smaken? ldeaal, want het recept is heerlijk simpel, voedzaam en soeper-lekker!
Knolselder-venkelsoep met peterselieolie
Voor 4 personen
1 ui
1 grote venkel
1 knolselder
2 el olijfolie
1 l kippenbouillon (of groentebouillon)*
peper en zout
Optioneel: scheutje room
*Resultaat is een dikke soep, voeg extra bouillon toe tot de gewenste structuur
Peterselie-olie
Half bosje peterselie (+- 50g)
1 teen look
Sap van ½ limoen
100 ml olijfolie
Peper en zout
- Snipper de ui en bak glazig in de olijfolie
- Maak de knolselder schoon en snij in blokjes
- Snij de venkel fijn
- Doe de groenten bij de ui en roerbak enkele minuten
- Giet de bouillon bij de groenten en laat 20 minjten op een zacht vuur koken
- Mix de soep glad
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Hak de peterselie grof en pel de knoflook
- Doe alle ingrediënten voor de peterselie-olie in een maatbeker en mix fijn
- Verdeel de soep in kommen
- Werk af met peterselie-olie en eventueel een scheutje room
Zin in nog meer soep-recepten? Klik hier voor nog veel meer inspiratie!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Klaargemaakt met ingrediënten van Lidl Belgium