Lekker lokaal
Enerzijds ben ik grote fan van de wereldkeuken en doe ik niets liever dan nieuwe smaken en combinaties ontdekken. Anderzijds grijp ik heel vaak, en met veel plezier, terug naar klassieke bereidingen en naar ingrediënten ‘van bij ons’. Ook voor mijn feestmenu gebruik ik dit jaar weer heel wat lekkere ingrediënten die geen wereldreis moesten afleggen om van de partij te zijn.
Dit cookamealtje heeft als smaakmakers peer, rode biet, walnoot en geitenkaas. Ingrediënten die je allemaal 100% Belgisch (en vaak zelfs lekker lokaal) kan aankopen. Ingrediënten die eigenlijk zo goed als kant-en-klaar zijn, of heel makkelijk te verwerken. Met andere woorden: deze carpaccio,met peer en rode biet is heel snel klaar, en kan je eventueel ook op voorhand klaarmaken. Dat het daarbovenop nog eens super lekker is hoef ik waarschijnlijk niet meer bij te vertellen…?
Tip: Wanneer je het gerechtje op voorhand al wil klaarmaken moet je een beetje opletten voor de peer, die kan nogal snel verkleuren. Dat voorkom je door de peer pas last minute in plakjes te snijden, of de schijfjes te besprenkelen met citroensap.
Carpaccio van peer en rode biet met peperkoek croutons
Voorgerecht voor 4 personen
3 plakjes peperkoek
1 el boter
2 rode bieten, voorgekookt
2 peren
120 g zachte geitenkaas
50 g walnoten
Tijm dressing:
3 el olijfolie
1 el honing
1 el citroensap
1/2 tl verse tijm
peper en zout
Garnering: Rucola
- Snij de peperkoek in blokjes
- Bak de blokjes peperkoek in 1 el boter krokant
- Snij de bietjes en de peer in dunne plakjes
Tip: Voor perfecte plakjes gebruik je best een mandoline - Schik de plakjes op 4 borden, wissel steeds rode biet en peer af
- Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de carpaccio
- Meng alle ingrediënten voor de dressing
- Proef de dressing en kruid bij met peper en zout
- Hak de walnoten fijn
- Werk de carpaccio af met de gehakte walnoten, een lepeltje dressing en enkele blaadjes rucola
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Voor mijn feestmenu ging ik zoals gewoonlijk mijn inkopen doen bij de Lidl om de hoek. Het lekkerste ingrediënt van dit gerecht was toch wel de peperkoek van het Delicieux gamma. Ik had maar drie plakjes nodig voor de croutons… maar de rest was snel op! Tip: Laat je inspireren door het Delicieux gamma en de mooie feestfolder ‘Lidl Things‘
2 Reacties