Feeling hot hot hot
Het belooft een hete dag te worden. Temperaturen tot 33°C… dat is het ideale weer voor waterpret, voor cocktails én voor ijsjes… maar niet om uitgebreid te koken. Agreed? Een ideale snelle gezonde maaltijd deze dagen is deze salade (of een andere lekkere cookameal- salade natuurlijk) Waarom? Eerst en vooral, de bereiding vraagt niet al te veel tijd (juist wat voorbereidingswerk voor het snijden van de groenten). Daarnaast is een salade niet te zwaar en (of toch in dit geval) wel voldoende vullend. En hé, die kleurtjes maken de dag ook gewoon nog vrolijker hé!
Verder koel ik op dagen als deze liefst af met mijn voetjes in het water (lees: in het zwembadje van Lucie) en mijn favoriete Ice coffee in de hand. En jij, hoe ga jij afkoelen vandaag?
Kleurrijke salade geitenkaas
voor 4 personen
1 rode ui
3 el ciderazijn
1 el vloeibare honing
250 g kerstomaatjes
1 appel
1 eetappelsien
Pitten van ½ granaatappel
200 g gemengde sla
8 geitenkaasje spek (+- 150g per persoon)
50 g geroosterde pijnboompitten
Olijfolie
Balsamicocrème
Verse peterselie
Dressing:
2 el olijfolie
2 tl balsamicoazijn
1 tl mosterd
Peper en zout
- Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje
- Voeg 3 el ciderazijn en 1 el honing toe, laat 15 minuten marineren
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet opzij
- Halveer de kerstomaatjes
- Snij de appel in plakken en vervolgens in jullienne (lange smalle repen)
- Snij de appelsien a vif (in partjes zonder vlies)
- Meng de gemengde salade met de gemarineerde rode ui, kerstomaatjes, julienne van appel, partjes sinaasappel en granaatappelpitten
- Schep de dressing (naar smaak) door de salade Let op: Als je de salade vooraf gaat bereiden, voeg dan de dressing pas toe net voor het serveren
- Verwarm 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de geitenkaasjes 2 à 3 min aan elke kant
- Verdeel de salade over vier borden, schik er de gebakken geitenkaasjes op
- Werk af met pijnboompitten, verse peterselie en balsamicocrème
Yummmmie!
x
Amylia
Ps: Alle heerlijke verse ingrediënten voor deze salade shopte ik bij Lidl Belgium. Dat, en een bakje heerlijke krieken die ik nu zit op te smullen!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Vanessa uit Tongeren. Die schreef me enkele weken geleden dat ze zo graag kookt voor vrienden en familie en ze dus haast niet kon wachten op nieuwe versoepelingen./ Wel lieve Vanessa, ik hoop dat jij deze dagen je allerliefsten weer blij kan maken met veel lekkers, zoals deze salade. Bedankt voor je lekkere inzending!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!