Het thema van de recepten was ´raw´. De rauwe keuken is een foodtrend, maar anderzijds ook een perfecte keuken bij mooi weer en erg handig wanneer je in een winkel een demo geeft waar je geen vuur ter beschikking hebt. Win win dus! Ik maakte wel erg bijzondere spring rolls klaar.
Spring rolls? Dat zijn een soort koude loempia’s. Je maakt ze van rijstvellen die je weekt in water en die je vult met groenten, vis, vlees,… met alles dat je lekker vindt. Ik toonde de bezoekers van Galleria Inno hoe je spring rolls maakt met verse spinazie, courgettenoedels en … aardbeien! Ik koos voor twee gerechtjes met dé seizoensvrucht lekker van bij ons: de aardbei. Want een aardbei is meer dan een gezond zoet tussendoortje of een extraatje bij je ijscoupe. Ook in salades en andere hartige gerechten komt deze lekkernij tot zijn recht.
De reacties waren heel erg positief…
“Heerlijk, dat heb ik nog nooit gegeten.”
“Nooit gedacht dat die smaken bij elkaar zouden passen”
“Dat ga ik thuis ook proberen…”
Sping rolls – Voor 12 stuks
12 rijstvellen
1 courgette
200 g verse spinazie
½ rode ui
12 aardbeien
Dipsaus
100 g yoghurt
1 el limoensap
2 el fijngesneden verse kruiden naar keuze (peterselie, bieslook, munt, koriander,…)
Peper en zout
Chili
- Snij de courgettes met een spiraalsnijder* tot noedels
- Was de spinazie
- Snij de rode ui in fijne ringen
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje
- Snij de aardbeien in plakjes
- Vul een kom met warm water
- Doop een rijstvel in het water en haal het er na enkele seconden weer uit, het rijstvel is nu soepel
- Leg het plat op een schoon werkvlak
- Schik een rijtje aardbeien over het midden van het vel, laat aan beide kanten van het rijstvel enkele centimeters onbedekt
- Leg bovenop de aardbeien wat courgettenoedels, een stukje rode ui en enkele blaadjes spinazie
- Vouw de zijkanten (die je links en rechts onbedekt hebt gelaten) over de vulling
- Rol de spring roll vervolgens van onder naar boven stevig op
- Herhaal voor de andere spring rolls (Goed nieuws : Het rollen lukt elke keer beter!)
Voor de dip: Meng alle ingrediënten door elkaar, proef en kruid eventueel bij.
Kort samengevat:
Deze spring rolls zien er spectaculair uit…
maar zijn erg makkelijk te maken.
de combinatie is apart…
maar de smaak is geweldig.
Het ideale hapje voor een zomerse avond!
Geniet er van!
x
Amylia
Ps: Test je deze sping rolls, of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je maakt mij erg héél blij mee!
———————————————————————————————-
* spiraalsnijder:
Je hebt verschillende types spiraalsnijders. Wil je vooral spirelli/pasta van komkommer en courgette maken, dan is de Gefu spiraalsnijder – de grote slijper die ik al eerder testte voor Oosterlinck in dit receptje voor een aziatische visburger – alvast erg handig. Ik vind hem zelf minder geschikt voor hardere groenten zoals aardappelen en wortelen. Ik gebruik zelf de Lurch spiraalsnijder (ondertussen hebben er al een nieuwer type dan deze groene). Hier kan je echt alles mee snijden, en je hebt 3 verschillende messen en dus ook drie verschillende vormen spirelli. Enige nadeel: hij is niet heel compact… Last but not least heb je nu ook elektrische spiraalsnijders, en die van Kenwood steekt toch al wel een tijdje mijn ogen uit.
Ziet er lekker uit. En gezond ook. De dipsaus lijkt me ook heerlijk 🙂
Bedankt! Eentje om te testen zou ik zeggen 😉
Wat een leuk idee. Deze variant ken ik niet. Lekker fris. Leuke blog en recepten heb je.
Oh bedankt, lief compliment! Hopelijk kom je hier nog vaker rondneuzen. 😉
Ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens testen!