Nostalgie en goestingskes
Voor een blogpost even geleden ging ik aan de slag met de ‘Italian snack’ van Danerolles, ik maakte heerlijke pizza pockets met een Griekse touch. Ik vertelde in die blogpost al dat mijn mamie ‘een euro deed vallen’. Want toen ze de verpakking zag begon ze spontaan te vertellen over hoe ze die croissants vroeger voor ons maakte. Plots wist ik weer van waar ik de typische Danerolles ‘draaiverpakking’ kende. Het vleugje nostalgie aan tafel veranderde al gauw in een echt goestingske… (#sorrynotsorry, ik steek dat allemaal op de zwangerschapshormonen haha) Bij mijn volgende supermarkt bezoek zaten de croissants al in mijn mandje.
Nu, klassieke croissants zijn uiteraard heerlijk… Maar kocht je bij je favoriete warme bakker ooit al eens amandelcroissants? Croissants gevuld met een luchtige amandelcrème, afgewerkt met geschaafde amandelen. Verrukkelijk! Ik maakte ze voor het eerst zelf en ze blijken ook nog eens heel eenvoudig te zijn. Ideaal om vers te maken of om je ’te veel gebakken” croissants (of die van bij de bakker) daags nadien op te gebruiken.
En de mamie? Die was met plezier weer proefkonijn… 😉
Verrukkelijke amandelcroissants
6 croissants – 1 verpakking Danerolles croissants classic of extra large
50 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
50 g amandelmeel
1 ei
1/2 tl amandelextract
1 el bloem
Suikersiroop: 4 el warm water + 4 el bloemsuiker
Geschaafde amandelen
Poedersuiker
- Bak de croissants zoals aangegeven op de verpakking, bereid ondertussen de amandelcrème
- Klop de boter met de suiker romig
- Voeg het ei en het amandelextract toe
- Voeg het amandelmeel en de bloem toe en meng tot een consistent geheel
- Schep de amandelcrème in een spuitzak en laat 30 minuten rusten in de koelkast
- Verwarm je oven op 180°C
- Snij de croissants open, maar net niet helemaal door
- Meng voor de suikersiroop het warme water met de poedersuiker
- Bestrijk de binnenkant en buitenkant van de croissants met de siroop
- Spuit een laagje amandelcrème in elke croissant (en evt ook een heel dun laagje er bovenop)
- Bestrooi de bovenkant van de croissant met geschaafde amandelen
- Schik de gevulde croissants op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak 15 min in je voorverwarmde oven, tot de amandelcrème begint te kleuren
- Bestrooi net voor het serveren met poedersuiker
Tip: Ze zijn het lekkerst als ze nog een beeeeeetje warm zijn!
Hopelijk bezorgde ik je bij deze ook een goestingske, haha!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept in samenwerking met Danerolles.