Lactosevrij genieten
Zelf heb ik het geluk dat ik alles mag eten… maar ik ben me er heel erg van bewust dat meer en meer mensen restricties hebben. Dilea vroeg me om aan de slag te gaan met hun gamma lactosevrije producten. “Why not?”, dacht ik, “ik wil wel eens het verschil proeven… Hoe is de smaak? Is de structuur anders? …” En dus ging ik aan de slag, en ik startte met de yoghurt op Griekse wijze.
Jullie kunnen het al raden… Ik vond’m lekker, want anders had ik er geen recept mee uitgewerkt #supportwhatyoulike. Iets zoeter wel dan de “echte”, en dus voor hartige gerechten wel rekening mee te houden. Maar voor dit ontbijterecept dus helemaal ideaal.
Overnight oats met wortel en Griekse yoghurt topping
voor 2 Ã 3 porties
100 g fijne havermout
80 g vers geraspte wortelen
1 tl zeste van appelsien
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl vers geraspte gember
1 tl chiazaad
1 tl vanille extract
350 ml (amandel)melk
180 g Dilea lactosevrije yoghurt op Griekse wijze
1 tl honing of ahornsiroop (+evt extra, naar smaak)
1 tl vanille extract
Snuifje zout
Toppings naar keuze: rozijnen, walnoten, verse bessen
- Meng de havermout met de geraspte wortelen, zeste van appelsien, kaneel, nootmuskaat, geraspte gember en chiazaad
- Voeg het vanille extract en de (amandel)melk toe
Tip: Hou je van zoet, voeg dan 1 el ahornsiroop toe - Verdeel het havermoutmengsel over 2 Ã 3 kommetjes en plaats (minimum 2 uur) in de koelkast
- Meng kort voor het serveren de Dilea lactosevrije yoghurt op Griekse wijze met de ahornsiroop, het vanille extract en een snuifje zout
- Verdeel over de overnight oats
- Serveer met toppings naar keuze
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
___________________________________________________________________________________________
Lekkere samenwerking met Dilea
meer info: www.dilea.be