Behind the scenes
Jullie zijn altijd nieuwsgierig naar hoe alles er achter de schermen aan toe gaat. Wel ik geef jullie even een hele fijne blik achter de schermen… of beter gezegd een zicht in mijn tuin. Want dat is waar ik deze pizza pockets met heel veel plezier op at. En dat deed ik niet alleen… maar in het allerliefste gezelschap. Oh en voor de gelegenheid was mijn tante Yanoela niet alleen proefkonijn maar ook handmodel. Deed ze het goed of deed ze het goed?
Geen bezoek van Yanoela zonder dat ook mijn mamie er bij is. Ze was mee proefkonijn (en ze is altijd héél streng) en daar schuilt eigenlijk nog wel een leuk toeval… Let me explain. Danerolles heeft me gevraagd voor hen de keuken in te duiken. Zij lanceerden namelijk een heel leuk nieuw product: Danerolles Italian Snack. Daarmee maak je in een handomdraai 8 mini pizza’s maken geheel naar eigen smaak. Je kan ze gewoon eenvoudig beleggen (ook super lekker!) of er net zoals ik creatief mee aan de slag.
De verpakking van Danerolles kwam me al bekend voor, maar mijn euro viel pas toen mijn mamie zei “Oh, dat is het merk van de croissantjes”. Jaaaaa, daar waren de fijne herinneringen weer. Herinneringen aan mijn mamie die voor ons verse croissants maakte uit een ‘draaidoos’ (lees: de verpakking van Danerolles is een soort lange doos die je moet opendraaien). Ik was dus als kind al fan van de croissants, en ik voeg de Danerolles Italian Snack toe aan het lijstje, want die waren ook echt heel lekker!
Pizza pockets met een Griekse touch
Voor 8 stuks
1 verpakking Danerolles Italian Snack
1 rode paprika
2 tomaten
10 tal olijven
1 teen look
1 bol mozzarella
60 g fetakaas
Olijfolie
Peper en zout
10tal blaadjes basilicum
- Verwarm je oven op 200°C
- Snij de rode paprika en tomaten in blokjes en de olijven in plakjes
- Snij de mozzarella en de fetakaas in blokjes
- Meng alle ingrediënten voor de vulling samen de fijngehakte basilicum toe
- Kruid de vulling met peper en zout
- Rol de plakjes pizzadeeg uit en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Smeer de plakjes deeg in met een beetje olijfolie
- Op elk stukje deeg schep je ongeveer 1 eetlepel van de vulling
Tip: gebruik niet te veel vulling zodat je de pizza pockets nog mooi kan sluiten - Vouw de stukjes deeg dubbel en druk de randen met een vork goed dicht
- Bestrijk de pizza pockets met wat olijfolie
- Bak de pizza pockets 10 Ã 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn
Serveer met de rest van de vulling en verse tzatziki om heerlijk in te dippen!
Enjoyyyyyy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept in samenwerking met Danerolles.
1 Reactie