Vlug vlug vlug
Dé omschrijving van de ochtend bij een gemiddeld gezin: vlug vlug vlug. Alles moet snel vooruit gaan, er is meestal weinig tijd voor extraatjes. En hoewel ik op dat vlak een buitenbeentje ben (ja, ik sta extra vroeg op om ’s ochtend te sporten en rustig te ontbijten #zotzijndoetgeenzeer) ben ik net om die reden ook fan van ontbijtjes die gezond, lekker én snel klaar zijn.
Jezelf op zo’n ontbijtje trakteren kan écht iedereen… mits een klein beetje moeite de dag voordien! Ik heb het over “overnight” receptjes, waar jij gewoon de ingrediënten moet samenvoegen – en dat kan vlug vlug vlug – en het de tijd is die voor de bereiding zorgt. Op de blog kon je al receptjes vinden voor overnight bulgur en verschillende soorten chia pudding, en vandaag breiden we die collectie uit met overnight oats met banaan en pindakaas!
Gezond ontbijten, allemaal goed en wel… maar soms heb je na een paar uur al weer honger. wel dat heb je dus niet met deze gerechtjes. En dat zeg ik niet zo maar natuurlijk!
Geen honger meer voor je lunchpauze begint
Dit cookamealtje bevat maar liefst drie ingrediënten die er voor gekend staan je lang een verzadigd gevoel te geven: havermout (oats), chiazaad en skyr! Havermout bevat ontzettend veel vezels en geeft je ook energie (handig op zo’n vlug vlug vlug ochtend?). Chiazaad bevat dan weer veel omega 3, proteïnes en vezels. En ook al zitten er maar een kleiiiiiin beetje van deze zaadjes in dit cookamealtje, alle beetjes helpen hé! Last but not least gebruik ik ook Skyr voor deze bereiding.
Ik vertelde jullie al eerder over Skyr (bij mijn #instaproof receptje voor toast met rode bieten, avocado en skyr). En zoals ik toen al schreef is dit yoghurt-achtige melkproduct uit Ijsland echt ideaal bij het ontbijt. Boordevol eiwitten, en die helpen dus mee je hongergevoel onder controle te houden. Ik ging aan de slag met de Arla Skyr met framboos en cranberry, extra fruitig, maar je kan ook perfect de naturel versie gebruikten.
Tableware van YD Nordic House (Gent), mijn favoriete interieurwinkel!
Wel… ik zou zeggen: test het snel uit en laat me zeker weten wat je er van vond!
Ready? Set? Go!
Overnight oats met banaan en pindakaas
Voor twee (stevige) porties
100 g skyr (Ik gebruikte Arla Skyr met framboos en cranberry)
300 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 el chiazaad
90 g havermout
1 banaan
50 g bosbessen
2 el pindakaas
- Roer de skyr en de amandelmelk door elkaar
- Voeg de havermout en het chiazaad toe
- Meng alles goed door elkaar
- Snij de banaan in plakjes
- Verdeel de banaanplakjes over twee kommen (of jars!) en giet hierover het havermoutmengsel
- Zet in de koelkast en laat enkele uren (overnight en dus gewoon een nachtje) opstijven
- Werk de overnight oats af met bosbessen en pindakaas
Geniet van je snelle gezonde ontbijt!
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Blogpost in samenwerking met Arla Skyr
Meer info over hun producten kan je vinden via
www.arla.be
Hmm..dat ziet er echt super lekker uit! Ik ga deze echt een keer proberen.