Wat een zalig tussendoortje! Perfect voor de kleine honger! (of zelfs als ontbijt!) Zonder boter, zonder suiker én zonder bloem! Dat kan tellen! Ik ben helemaal fan… (en mijn collega’s trouwens ook!) Wedden dat jij en je gezin er ook van zullen smullen?
Heel leuk aan dit recept is dat je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt en dat het broodbeslag maken slechts een paar minuten tijd vraagt. 50 minuutjes de oven in en tadaaaaaaaa: daar is je bananenbrood met blauwe bessen. Zelf gebruik ik voor de bereiding liefst mijn blender. Lekker handig, alles er in en mixen maar. Maar het kan uiteraard ook gewoon met een staafmixer! Resultaat? Een vochtige cake die qua structuur wat weg heeft van broodpudding, maar dan veel gezonder natuurlijk!
Bananenbrood met bosbessen
100 g havermout
100 g amandelmeel
4 rijpe bananen
60 g dadels
3 eieren
1 tl vanille extract
2 a 3 el chiazaad
1 el bakpoeder
Snuifje zout
150 g blauwe bessen
- Verwarm je oven op 175°C
- Breek de eieren en doe ze in je blender
- Ontpit indien nodig de dadels
- Voeg alle ingrediënten, behalve de bosbessen, toe
- Mix tot een dikke gladde massa
- Meng de bessen met een spatel onder het broodbeslag
- Giet in een bakvorm
Tip: gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray (glutenvrij) tegen het plakken - Bak 50 minuten
- Laat afkoelen en geniet!
Good to know:
– Allergisch aan amandelmeel? Vervang dit ingrediënt door 50g kokosmeel
– Niet gek op bosbessen of op zoek naar variatie? Laat je gaan: noten, rozijntjes, appel, peer,…
Benieuwd of jullie er ook zo gek op zullen zijn!
x
Amylia
Test je dit heerlijke bananenbrood
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekker! Ben op het moment helemaal fan van blauwe bessen 🙂
Hmmm ik ook! Lekker!
Oké deze probeer ik uit dit weekend! 😀
x Aurélie
Ben een heel trots nichtje ❤
Seg lieve schat! Je doet me blozen! Kom gerust eens een middagje mee lekkere dingen koken hé! Altijd welkom hier!
Klinkt lekker, maar amandelmeel? Waar verkoopt men zoiets? Gewoon bij Colruyt?
Hihi, Amandelmeel = amandelpoeder Gewoon in de supermarkt bij de bakproducten! Succes!
gemaakt en gesmaakt , was heel lekker !!!
Zo hoor ik het graag! Bedankt om het even te laten weten, superfijn!
De blauwe bessen vervangen door anderhalve mango. Heerlijk 🙂
Voor de tweede keer gemaakt, deze keer met rozijnen ipv blauwe bessen. En weer heel lekker!
yessssaaaah, dat hoor ik graag sé! Bedankt topper!
Hmm, lekker en gezond……….ik ben grote fan van jou
Oh bedankt! Wat een leuk compliment!
Yum yum yum!! Deze moeten we eens maken dit weekend. Ziet er al lekker uit en als ik lees dat je gans de familie verslaafd hebt gekregen kunnen we niet anders dan zelf proberen 😀
x Aurélie
Hahaha, zeker testen lieverd! En euh, snel nog eens meeten zou ik zo denken?
Hoi! Ik ging je iets laten weten als ik dit recept geprobeerd had. Ikzelf vond het ok, maar mijn kinderen waren niet enthousiast. Het ligt aan hen hoor. Niks gezond dat ik probeer te bakken, als er banaan inzit, is het afgelopen voor hen blijkbaar. Ik zoek verder Enfin, ik blijf je volgen. Groetjes!
Hoi Tina, wat jammer! Misschien een ideetje om het eens met chocolade erbij te testen. Deze mug cake is bijvoorbeeld met banaan… maar ook met chocolade! 😉
En laat me gerust weten naar wat voor recepten je verder nog op zoek bent voor de kids, ik test met plezier een paar dingen uit! x Amylia
Wauw! Dit klinkt echt heerlijk! Ik ben dol op blauwe bessen en dit bananenbrood ziet er ook heerlijk uit!
Ziet er heerlijk uit, ga het onthouden als gezond tussendoortje voor mijn dochters. Weet zeker dat ze het lekker vinden!
Ooh daar hoop ik dan een fotootje van te mogen ontvangen!
Wat een lekker recept! Ik ben gek op bananenbrood! Wel zou ik het zelf zonder amandelmeel doen. Ik ben allergisch helaas.
Geen probleem, kan je erg makkelijk vervangen!
Oh lekker hoor! Ik denk dat mijn dochtertje dit ook wel erg lekker gaat vinden.
Zeker eens proberen dan!
Fijn recept en ook nog suikervrij! Ik ga hem onthouden
Hmm lijkt me heerlijk en lekker gezond!
hallo, Ik ben nieuw om op die manier te koken,maar vind het wel plezant. Maar heb nog een paar vraagjes : mag dit ook met diepvriesfruit, de vorm is dat een cakevorm en ten derde bakpoeder is dat een gans pakje. Alvast bedankt
Hoi Martine! Bedankt voor je berichtje! Mag zeker en vast ook met diepvriesfruit, een cakevorm kan perfect en het bakpoeder is zoals vermeld in het recept 1 eetlepel. Hopelijk valt het in de smaak, tot gauw!
Kan je het amandelmeel ook vervangen door gewone bloem? En zou dit dan dezelfde hoeveelheid zijn?
Hoi, moet lukken… Ik heb het zelf nog niet getest. Voor de verhouding verwijs ik je even naar een expert… https://ohmypie.nl/2015/02/25/eerste-hulp-bij-meelsoorten/
Succes!
Wat een top recept! Al een paar keer gemaakt in meerdere variaties, met de bosbessen en met noten, appel, rozijnen en kaneel. Ook een schep kwark erin gedaan, lekker lekker lekker en niet ongezond! 👍🏻
Makes my day, bedankt Nicolette!