With love
Witloof, with love… see what I did there? Het cookamealtje van vandaag, de tarte tatin van witloof, zit dan ook boordevol liefde! Eerst en vooral werd het met liefde gemaakt door mezelf. Oh en ik heb deze lekkere ‘groententaart’ dan uiteraard liefdevol gedresseerd en gefotografeerd. Vervolgens werd ze met veel liefde en goesting bijna helemaal opgegeten door mijn mamie. (En hé, dat is een van de meest kieskeurige eters die ik ken, dus dat wil al wat zeggen!)
En last but not least is er ook nog de liefde voor witloof. Dat vind ik nu eens echt een van de lekkerste groenten van bij ons. Mmmmm witloof met hesp in de oven bijvoorbeeld is echt een van mijn favoriete wintergerechten! Alleen kan ik met die Vlaamse klassieker thuis geen punten scoren, mijn man is geen fan. Ik kies daarom vaak voor de easy peasy versie, niet helemaaaaaal hetzelfde maar wel snel klaar en heel lekker! Maar ook in een frisse salade vind ik witloof heerlijk! Ben jij ook een witloof fan?
Vandaag witloof in een niet zo klassiek jasje, in dat van een taart: tarte tatin van witloof. Een heerlijk verrassend gerechtje om als lunch (of bij een brunch) te serveren.
Tarte tatin van witloof
Lunch voor 4 personen
5 stronkjes witloof
1 vel bladerdeeg
2 el vloeibare honing
1 ei
50 g boter
Verse tijm
Olijfolie
Extra’s: 100 g fijngehakte noten, 200g geitenkaas, groene salade
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Halveer het witloof in de lengte
- Stoof het witloof op een laag vuur gaar in de boter (+-15 min)
- Kruid met peper en zout
- Voeg de honing toe en schep op
- Schik het witloof met de snijkant naar beneden in een ingevette taartvorm of ovenschaal
- Bedek met het bladerdeeg
- Klopt het ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg ermee
- Bak de tarte tatin 20 minuten in je voorverwarmde oven
- Stort de taart uit op een groot bord/serveerschotel
- Werk af met een straaltje olijfolie en verse tijm
- Serveer naar smaak met fijngehakte noten, geitenkaas en een groene salade
Met liefde gemaakt, dat smaakt… Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik deed er spek bij maar wat een heerlijke en hartige taart! En het toppunt is dat ze enorm makkelijk is om te maken! Een echte voltreffer 😍
Thanks Femke, heel leuk en lekker idee om er spek aan toe te voegen!