Goede voornemens in september
Het is ondertussen 10 september en ik heb nét nog een goed voornemen gemaakt. Kan dat nog wel? Zo na negen maanden ver in het jaar? Laten we zeggen van wel, nooit te laat voor goede voornemens. Wat ik wil doen is eigenlijk ook heel simpel: ik wil terug vaker soep maken.
Iets dat ik al jaren zeg, want soep is top. Eenvoudig, lekker, voedzaam en ook gewoon super handig als snelle lunch of kleine hap direct na het werk. Bij Dimitri thuis was er trouwens elke dag lekkere verse soep. En ik ben er dan ook van overtuigd dat hij het ook leuk (en lekker!) zou vinden moesten wij dat ook terug vaker eten. Waarom ik het niet doe? Goh… Meestal vergeet ik het gewoon eigenlijk. Of weet ik niet goed welke soep ik ga maken, of heb ik te weinig tijd… Maar vanaf nu weg met al die flauwe excuses. Jullie zijn getuige: ik maak vanaf nu meer soep!
Sidenote: Alle favoriete soeprecepten zijn bij deze dus meer dan welkom!
Gele paprikasoep met saffraan
Een topsoepje, al zeg ik het zelf. Ideaal om mijn goede voornemen mee te starten!
Die mooie gietijzeren pot op de achtergrond is er trouwens eentje van Ferleon. De potten (en andere cookware) zien er niet alleen leuk uit,
ze zijn ook nog eens 100% made in Belgium én ze komen met een levenslange garantie. Tip: Zet die dus alvast op je kerstlijstje!Â
Voor 4 personen
3 gele paprika’s
1 ui
2 stengels selder
2 el olijfolie
15-tal saffraandraadjes
1 l kippenbouillon
1 tl (gerookt) paprikapoeder
Peper en zout
Tip: Krijg je een rommelende maag van paprika? Verwijder dan de schil met een dunschiller of rooster de paprika kort en krachtig aan (in een hete oven of met een gasbrander). Zo kan je de schil makkelijk verwijderen.
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken
- Snipper de ui
- Snij de selder in blokjes
- Verhit de olie en bak de ui samen met de selder glazig
- Voeg de paprika, de saffraandraadjes en het paprikapoeder toe
- Schenk de bouillon er bij
- Breng de soep aan de kook
- Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen
- Mix de soep glad
- Proef en kruid de gele paprikasoep bij met peper, zout en (gerookt) paprikapoeder
En en en? Lekker soepje?
Ontdek nog meer lekkere soeprecepten op de blog: soep soep soep
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Nice to know: Dit cookamealtje staat al sinds 2014 op de blog maar kreeg recent een make-over!
Wat Eem goede tip! Ik ben dol op soep maar dus nog nooit met paprika gemaakt. Ik ga hem bewaren!
Super, al heel wat mensen gingen er mee aan de slag. Benieuwd wat je er van zal vinden!
Maak je deze soep met de ‘hot’ versie van gerookt paprikapoeder of met de ‘zoete’ variant ?
Hoi Kris
Kan je zelf kiezen, maar indien je kiest voor de hot versie: beginnen met een beetje en goed proeven. Ik maak deze soep zelf meestal met gewoon paprikapoeder. (Mijn man is niet zo gek op gerookte smaken)…
Tot gauw!
Wat een heerlijke gerechten heb jij op je blog! Ik heb wel zin om deze te maken.
Een lekkere combinatie : gele paprika, saffraan en gerookt paprikapoeder. Ik gebruikte de ‘hot’ versie van La Chinata. Daar wordt het wel een pittig soepje van maar niet te overheersend ! Op naar een volgende try out …
Ziet er heerlijk uit. Ik ben gek op paprika!
Oh zeker eentje om te testen dan!