Deze waterzooi van vis is een lekkere variant op de klassieker ‘Gentse waterzooi’!
Stoofpotjes
Of ik een liefhebber ben van stoofpotjes? Wees maar zeker van YES! Waarom? Simpel, want als ik denk aan stoofpotjes denk ik aan weinig afwas (allllles in de stoofpot!), aan lekkere verse ingrediënten en heel veel smaak. En hoewel stoofpotjes meestal geassocieerd met herfst- en winteravonden… past deze vis-versie van Gentse waterzooi perfect bij een nazomerse avond. Dus hier is het plan: haal alle ingrediënten in huis, bel je bubbel, en geniet samen van dit lekkere eenvoudige cookamealtje.
Waterzooi van vis
Voor 4 personen
1 ui
1 stengel selder
3 stengels prei
500g wortelen
1 el boter (of olijfolie)
1 l visbouillon
200 ml room
300 g zalm
300 g vaste witte vis (kabeljauw, leng, koolvis, schelvis,…)
16 scampi
Afwerking: Verse peterselie, citroensap
- Snipper de ui
- Snij de selder, prei en wortelen in fijne julienne
- Stoof de groenten kort aan in boter
- Giet de visbouillon bij de groenten
- Laat 10 minuten koken
- Voeg de room toe en laat de saus lichtjes indikken
Tip: Hou je van een dikkere saus? Bind de saus dan met maiszetmeel - Spoel de visfilets, dep droog en snij in stukken
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
- Zet het vuur laag
- Voeg de vis en scampi toe en laat 5 minuten garen
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Werk naar smaak af met verse peterselie en enkele druppels citroensap
Lekker met Turks brood, gekookte aardappelen of rijst
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Mieke, en er kwam een leuk mailtje bij:
“Ik ben de jongste van 4 (2 oudere broers en zus). Elke vrijdagavond hoeven wij niet te koken en schuiven wij allen ons voeten onder tafel bij mama en papa. Het is een traditie geworden, na het werk zakken wij allemaal af naar het ouderlijke huis. Vrijdag is ook meme-dag afwisselend (week om week) gaan de kleinkinderen (die nog niet naar school gaan) voor een dag bij meme en pepe spelen. Bijgevolg maakt mama op donderdagavond na haar werk al het grootste deel van het eten klaar die wij op vrijdagavond voorgeschoteld krijgen. Bij deze zie ik een gerechtje van haar graag verschijnen in de zondagskrant, als een bedanking voor alles wat zij voor ons doet!! Mama verjaart op 28 februari, dus moest dit rond haar verjaardag lukken zou heel tof zijn!!”
Zo gezegd, zo gedaan… en ik denkkkkkk dat de mama van Mieke heel blij was!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
ziet er erg lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak