Bijna naar school
Nog een paar weken en Lucie start in de eerste kleuterklas. Een te zotte mijlpaal…. maar onze lieve pientere meid is er helemaal klaar voor. Los van het grote leuke avontuur, het plezier, het vele bijleren,… maar ik me stiekem toch ook een beetje zorgen om dat nieuwe ritme. Voor ons (lees: stipt aan de schoolpoort om 15u25 elke dag, hoe doen mensen dat?), maar ook voor Lucie. Want ook ons zonnetjes in huis is na de crèche soms zo al moe dat ze gewoon zeurt, komt knuffelen, huilt en niet wil eten #reallife. Benieuwd wat dat gaat geven na een dagje school.
Een goed voornemen is alvast mealpreppen, zodat zij alvast na school kan eten, voor ze uitgeput in slaap valt hehe. Verse soep voor bij thuiskomst, ovenschotels, pastasauzen preppen, de diepvries goed vullen,… I am ready / am I ready? Deze lasagne viel hier thuis helemaal in de smaak. Verse vis, voldoende groenten, pasta… een winner! En dus ook ideaal om op voorhand klaar te maken en na een drukke werkdag en/of schooldag in de oven te schuiven!
(psssst: mama’s en papa’s met tips, niet twijfelen en deel ze gerust in de comments!)
Vislasagne
Voor 4 Ã 6 personen
1 ui
1 teen knoflook
200 g wortel
100 g (diepvries)erwten
400 g verse spinazie
50 g bloem
50 g roomboter
700 ml melk
½ blokje visbouillon
Bosje dille
Cayennepeper
sap van 1/2 citroen
500 g kabeljauw
20 gepelde scampi
300 g lasagnevellen
1 Tomaat
100 g gemalen kaas
Peper & zout
extra: diepe ovenschaal
- Snij de ui, de knoflook en de wortel in kleine blokjes
- Fruit aan in olijfolie
- Voeg na enkele minuten de erwten toe
- Was de spinazie en voeg toe aan de groentemengeling, laat slinken
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pot
- Voeg er de bloem aan toe en meng het geheel tot een stevige roux
- Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe
- Zet de pan terug op het vuur zodra alle melk goed is opgenomen
- Laat de saus al roerend indikken
- Voeg ½ (verkruimeld) blokje visbouillon toe
- Kruid de bechamelsaus naar smaak met fijngesnipperde dille, cayenne peper,citroensap, peper en zout
- Snij de kabeljauw in stukken  van +-  3 op 3 cm
- Neem een diepe ovenschaal en schep een laagje bechamelsaus op de bodem
- Schik er hierna een laagje lasagnevellen bovenop
- Schep een laag groenten op de lasagnevellen
- Verdeel vervolgens ½ van de vis en scampi op de groenten
- Vervolgens is het de beurt aan een laagje bechamelsaus
- Herhaal de handelingen: lasagnevellen, groenten, vis, bechamel, lasagnevellen
- Bovenop het laatste laagje lasagnevellen verdeel je de rest van de bechamelsaus
- Verdeel er de gemalen kaas over
- Snij de tomaat in dunne plakjes en schik deze op de vislasagne
- Zet de vislasagne 30 minuten in de oven op 180 °C
Tip: zet de laatste 5 minuten de grillfunctie aan voor een krokant kaaslaagje
Ga ik zeker proberen!! Gebruik je verse lasagnevellen?
Hoi, Ik gebruikte hier verse, maar je kan perfect gedroogde gebruiken!