Na wat nadenken, proberen en proeven wist ik het. Laat je niet misleiden door de foto, het lijken klassieke balletjes in tomatensaus… Maar de smaak zal je verrassen!
Ingrediënten (4 personen)
450g gemengd gehakt (varken-rund)
1 ei
1 teentje look
1 grote ui
1 el fijngesneden verse gember
1 el tomatenpuree
400g tomatenblokjes (=1 blik)
Tip: gebruik Cubetti van ELVEA: tomatenblokjes met verse groenten
75 ml water
Zwarte peper
1 el garam masala
½ tl komijn
½ tl kurkuma
1 el olijfolie
Handvol verse bladpeterselie
Ok, let’s #dotheELVEAtwist:
- Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand
- Snipper de ui
- Snij de look fijn
- Meng het vlees met de look, de helft van je fijngesneden ui en het eitje
- Kruid met pepen en garam masala
- Rol van dit mengsel 20 a 25 balletjes
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of zilverpapier, schik hierop de balletjes
- Verlaag de temperatuur van je grill tot 180°C
- Grill nu de gehakballetjes 10 a 15 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben, draai ze af en toe eens om
- Verwarm de olie in een pan
- Stoof hierin de rest van de ui, kruid met komijn
- Wanneer de ui zacht is voeg je de fijngesneden gember toe
- Voeg nu de tomatenpuree, de tomatenblokjes en het water toe
- Kruid met kurkuma
- Laat de saus een 10tal minuutjes sudderen
- Voeg nu de gehaktballetjes toe aan je saus
- Laat nog een kwartiertje zachtjes verder garen
Serveer deze “gehakballetjes in tomatensaus met een twist” met rijst.
Bedankt aan Elvea voor de leuke uitdaging! Ik heb jullie lekkere “blauwe tomaten” met plezier getest!
En natuurlijk ook een dikke merci aan Yapado om aan Cookameal te denken! 😉
Dit ga ik zeker eens uitproberen! Heel leuke lekkere variant op de klassieke balletjes in tomatensaus waar mijn kids verzot op zijn. Normaal maak ik gehaktballen altijd in met olijfolie bestreken overschaal op 180° hetelucht klaar, maar ga het zeker zoals jou eens proberen op grillplaat. Benieuwd naar het verschil! Merci.
Wat leuk om te lezen seg! Laat maar weten wat je er van vond! 😉
Mmmmm.. dit ga ik zeker eens uittesten! Klinkt heerlijk! 🙂
Super! Laat maar weten hoe het smaakte! 😉
De balletjes waren heerlijk!! Ik kom nog eens een keertje kijken voor wat bijgerechtjes voor de BBQ die ik volgend weekend organiseer. Die courgette saté met prosciutto lijkt me wel wat! 🙂
SUPERfijn om te lezen! Ik heb ook al vaak op Luxedy zitten rondneuzen… maar ik kan slecht kiezen 😉