Italy is always a good idea
Het is ondertussen echt (veel te) lang geleden dat we een reis maakten, van voor de geboorte van Lucie. En Italië staat zéér zéér hoog op het ‘vertrekken we dan nu direct’-lijstje. Voor de landschappen, de mensen en hé laat ons eerlijk zijn toch ook dubbel en dik voor de geweldige gastronomie.
Mmmmm. De heerlijke eenvoudige smaakvolle Italiaanse keuken. Onder begeleiding van een lekker glaasje als het dan toch even kan. Oh wat heb ik zin om in lokale restaurantjes mijn voeten onder tafel te schuiven, om rond te kuieren op een markt en te koken. En de avonden af te sluiten met een ijskoude limoncello. (En voor wie nu ook wil vertrekken, check zeker italia.it voor reisinspiratie!)
Gelukkkkkig kan heerlijk Italiaans eten ook gewoon hier thuis. (Maar goed, moest ik kunnen kiezen zou ik het wel weten). En aangezien het deze week wereldwijde ‘week of Italian cuisine’ is, heb ik me eens helemaal laten gaan. Verse pasta, een authentieke Italiaanse saus en een glaasje Italiaanse wijn: Tagliatelle met ricottasaus, artisjok en butternut. Buon appetito!
Tagliatelle met ricottasaus, artisjok en butternut
400 g tagliatelle (verse pasta maken? Klik hier!)
200 g butternut
2 tenen look
chilipeper
200 g artisjokharten
200 g ricotta
citroensap (naar smaak)
extra vergine olijfolie
Peper en zout
Parmezaanse kaas
Verse groene kruiden (Peterselie, basilicum,..)
- Snij de pompoen in kleine blokjes
- Snipper de chilipeper en knoflook
- Fruit de pompoenblokjes samen met de look en chilipeper aan in olijfolie
- Voeg, wanneer de pompoen beetgaar is, de artisjok toe en laat nog een minuutje stoven
- Zet opzij
- Kook de tagliatelle al dente in gezouten water
- Doe de ricotta in de pan
(tip voor zo weinig mogelijk afwas: hergebruik die van de pompoenblokjes) - Voeg een pollepel pastakookwater toe en roer tot een gladde saus
- Proef en kruid naar smaak bij met peper van de molen, zout en een beetje citroensap
- Schep de tagliatelle onder de saus
- Verdeel de pompoenblokjes en artisjok over de pasta
- Werk af met verse kruiden en Parmezaanse kaas naar smaak
Buon appetito!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Italia.it
.