Rundstartaar aka Steak tartaar is een echte Belgische lekkernij. Net zoals bij vele ‘klassiekers’ kan je ook dit eenvoudige gerecht op tal van verschillende manieren klaarmaken. Van super eenvoudig tot hoogstaand culinair. Ik mocht vorige week een ‘rundstartaar battle’ bijwonen, georganiseerd door “Lekker Van Bij Ons” met in de jury de Piet Huysentruyt! (Het verslag daarvan lees je trouwens hier)
Tips van Piet
- Alles start met kwalitatief vlees. Kies voor Belgisch rundvlees en ga voor een stukje onglet. Een stukje vlees met veel smaak en een ‘bite’, net wat je nodig hebt voor de lekkerste steak tartaar! #lekkervanbijons #vleesvanbijons
- Snij de steak met de hand, gebruik geen vlees — of hakmolen. Zo blijf je de structuur van je vlees behouden en geloof het of niet, dat proef je ook!
- Gebruik geen ajuin, maar gebruik een sjalotje: zoooo veel lekkerder.
- Proef van je saus, alles draait om de juiste balans.
- Meng de saus, de ui en het vlees pas samen wanneer je de steak tartaar gaat serveren. Het vlees moet omringd zijn door de saus, maar hoeft er niet in ‘gemarineerd’ te zijn.
Rundstartaar
- Maak de saus: Meng de eierdooier met de mayonaise, mosterd, ketchup, worchestersaus, tabasco, balsamicoazijn en kappertjes
- Proef en kruid met peper en zout
- Zet aan de kant
- Snij het vlees in fijne blokjes
- Snipper het teentje look en de sjalot fijn
- Meng net voor het serveren de saus met het vlees
- Voeg de fijngesnipperde sjalot en look toe en schep voorzichtig om
- Verdeel de rundstartaar in 4 porties
- Vul een dresseerring met tartaar
- Ontvorm de tartaar en dresseer met een beetje salade of rucola
Mmm mmmm mmm dit bordje heeft me echt heel goed gesmaakt! Bedankt Piet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Receptje in samenwerking met VLAM
Omdat ik met plezier het lekkere, kwalitatieve Belgische rundvlees in de kijker zet
Eet alles met mate, en eet vooral ook veel #lekkervanbijons
*** Leuk weetje: Tabasco viert dit jaar zijn 150e verjaardag! En het recept en het productieproces zijn anno 2018 vrijwel onveranderd gebleven.
Voor die hele bijzondere gelegenheid werd een supermooi tabasco flesje gelanceerd: een champagneflesje! Een must-have voor alle Tabasco lovers!
Deze Limited Edition pikante saus is voor € 34,99 verkrijgbaar en koop je hier!

Oeh dit klinkt heel erg lekker! In Frankrijk is rundertartaar met een rauw ei ook echt een delicatesse.
dit is een echte favoriet van mij. Een goede steak tartaar is echt to die for!!
Wauw! Dat ziet er echt heerlijk uit! Zoveel zin in dit soort dingen! Als ik over een maandje niet meer zwanger ben ga ik dit allemaal weer eten!
heerlijk, dat is echt een van mijn favorieten en echt een blijmaker! Ik krijg er spontaan zin in!
MOIE SITE
Dankjewel Rik!