Zijn we weg?
Toscane, moest het kunnen ik zou zo vertrekken. Een rondreis door Italië is iets dat hoog op mijn verlangslijstje staat. Voor de natuur, de gezellige dorpjes en last but not least ook voor de keuken. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten en die wil ik maar al te graag gaan ontdekken. Back to reality: met een hoofd in de verbouwingen (lees: stiekem toch wel een beetje stress) zal dat niet voor meteen zijn… Maar hé, dan brengen we Italië/ de Zuiderse sferen gewoon een beetje dichter bij huis met een lekker eenvoudig cookamealtje hé? Romige Toscaanse scampi? Let’s dot his!
Kleine tip: zet voor je begint te koken alvast een lekker flesje Italiaanse wijn (of een cordino’ke voor wie geen alcohol drinkt).
Romige Toscaanse scampi
Voor 4 personen
6 tenen look
1 ui
500 g scampi, gepeld
2 el boter
120 ml witte wijn
200 ml room
150 g zongedroogde tomaten
3-4 handen verse spinazie
100 geraspte Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden naar smaak
Peper en zout
Verse basilicum, fijngehakt
Serveer met geroosterd brood, rijst of pasta
- Snipper de look en de ui
- Stoof de ui en knoflook glazig in de boter
- Voeg de scampi toe en bak ze kort aan
- Schep de scampi uit de pan
- Voeg de witte wijn toe en laat tot ongeveer de helft inkoken
- Blus met de room
- Voeg de zongedroogde tomaten toe
- Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte
- Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden
- Voeg de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer om
- Schep nu ook de scampi door de saus
- Werk af met verse basilicum
De Zondag
Deze romige toscaanse scampi-bereiding is de favoriet van lezeres Els uit Laarne. “Deze scampi in een heerlijke saus van look, zongedroogde tomaten, spinazie en kaas is echt om duimen en vingers bij af te likken… en bovendien is heel snel klaar, ideaal!” Els is zoals ze het zelf mooi omschrijft een echte ‘sausmadam’. “Van een eenvoudige bolognaise tot een verse pesto of een lekkere vinaigrette, ik ben dol op een lekkere saus.”, vertelt ze enthousiast.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Yummie
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!