Op naar de lente
Dit Cookamealtje maakte ik voor het eerst klaar op een avondje met de framily. Een zonnige avond enkele amandelen geleden, met heel veel pizza (niet alleen deze, maar ook deze met kip en enchiladasaus). En hoewel ik zoals gewoonlijk veel te veel had klaargemaakt was alles op… een goed teken.
Deze pizza scampi doet me dan ook verlangen naar de eerste lentezon, en een avondje op het terras van onze (hopelijk tegen dan opgeknapte) tuin. Beeld je even in: een gezellige tuintafel met hier en daar een kaarsje. De stoelen gevuld met al je beste vrienden. Een goed glas wijn om met zijn allen klinken op het leven, op de vriendschap. En net wanneer het begint af te koelen, wat zo is dat aan het begin van de lente, is er deze heerlijke pizza met scampi en pesto om terug op te warmen. (En voor de meisjes misschien ook nog een dekentje). Ik kan niet wachten, op naar de lente.
Pizza scampi met peterseliepesto
Voor 2 personen
8 à 10 scampi
4 el olijfolie
Sap van ½ limoen + 1 el extra
Handvol verse bladpeterselie (ongeveer 25g) + extra
2 tenen look
1 pizzadeeg
½ ui
100 g geraspte mozzarella (of een bolletje in schijfjes!)
10tal half zongedroogde tomaten
Peper en zout
Rode pepervlokken
- Pel de scampi
Tip: Snij de grote scampi doormidden zodat ze voldoende garen op de pizza - Meng 1 el olijfolie met het sap van ½ limoen
- Marineer hierin de scampi
- Verwarm je oven voor op 220°C
- Mix de peterselie samen met 3 el olijfolie, look, en 1 el limoensap tot een gladde pesto
- Kruid met peper en zout
- Rol het pizzadeeg uit
- Bestrijk de pizzadeeg met de peterseliepesto
- Snij de ui in fijne ringen en verdeel deze over de pizza`
- Schik de scampi op de pizza
- Verdeel de half zongedroogde tomaten over de pizza
- Bestrooi met de geraspte mozzarella
- Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven
- Werk af met verse peterselie en rode pepervlokken
Lidl confession
Tijd dus om een pizzanight te plannen!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
.
Normaal steeds wat sceptisch met vis op pizza. Hoe dan ook deze pizza eens getest en… lekker!
Deze pizza maak ik nog eens. 🙂
Hoi Robbe, heerlijk om dat te lezen! Blij dat ik je kon overtuigen 😉