World veggie dag
Hoewel je dit gerecht op eender welke dag kan serveren… heb je op 1 oktober een éxtra reden. Dan is het namelijk Wereld Veggie Dag. De ideale dag dus om eens een nieuw gerechtje uit te proberen (of voor sommigen zelfs gewoon eens vegetarisch te eten!). Crazy fact: als alle Belgen op deze dag vegetarisch eten besparen we maar liefst 13.800 ton CO2. Dat zijn 5000 minder auto’s op de weg. (bron: Eva vzw).
Pesto Orzotto met geroosterde Looye Honingtomaten en krokante kikkererwten
Voor 4 personen
Geroosterde Looye Honingtomaten
300 g Looye Honingtomaten (= heerlijke tros cherrytomaten)
2 el olijfolie
Peper en zout
1 tl Marjoram
Krokante kikkererwten
1 blik kikkererwten
2 el olijfolie
½ tl look
1 tl gedroogde chili (naar smaak!)
Orzotto
400 g (volkoren) orzo
1 ui
4 tenen look
800 ml groentebouillon
15 g basilicum
100 g spinazie
40 g amandelen
2 el citroensap
50 ml olijfolie
Serveren: Verse basilicum
Variatietips: Heerlijk met mozzarella/burrata of gegrilde Halloumi. En voor de vleeseters enkele schelletjes parmaham.
Bereidingswijze
- Verwarm je oven op 220°C
- Meng de Looye Honingtomaten met 2 el olijfolie en kruid met peper, zout en marjoram
- Zet ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Meng de kikkererwten met 2 el olijfolie, ½ tl look en chili naar smaak
- Verdeel ze over een ovenschaal of bakplaat en zet ze na 10 minuten bij de Looye Honingtomaten in de oven
- Snipper ui en 2 tenen look fijn
- Stoof ze aan in een scheutje olijfolie in een diepe pan
- Voeg de orzo toe en overgiet met de groentebouillon
- Laat 5 tot 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje en roer regelmatig
- Maak ondertussen de pesto
- Mix alle ingrediënten voor de pesto (2 tenen look, basilicum, spinazie, amandelen, citroensap en olijfolie) glad
- Roer de pesto onder de orzotto
- Verdeel de geroosterde Looye Honingtomaten over de orzotto
- Werk af met de krokante kikkererwten en verse basilicum
Looye Honingtomaten
Voor dit recept ging ik aan de slag met super lekkere trostomaatjes, Looye Honingtomaten. Het zijn mini trostomaten van topkwaliteit, die voort komen uit het Piccolo ras; een cherrytomaat. Op steeds meer plekken kun je de Looye Honingtomaten in je winkelmandje leggen, als losse tros bij je groentenhandel en in handige verpakking bij de betere supermarkt.(Check hier de verkooppunten) Ze zijn heerlijk om zo te eten, door een salade, in een pasta of zoals vandaag in combinatie met deze lekkere orzotto.
Enjoy world veggie day!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Looye