#foodismemories
Wie spotte dit lekkere gerechtje enkele weken geleden al op zondag aan de ontbijttafel? Want ja hoor, nog steeds maak ik elke week speciaal voor De Zondag het favoriete recept van een lezer(es) klaar. En dat is nog steeds een superleuke en uitdagende (en meestal ook heel lekkere) opdracht! De publicatie van haar lekkere pastagerecht raakte een gevoelige snaar bij lieve lezeres Elle (van de leuke pagina A Pinch of Odellle!).
Food is memories, en die memories brengen op soms onverwachte momentjes een lach en een (happy) traantje naar boven. Wat is jou favoriete food herinnering? Hoort daar een leuk recept/verhaal bij? Laat het mij gerust (w)eten!
Pasta met gehaktballetjes , courgette en pestosaus
Ingrediënten voor 4 personen
500 g gehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
400 g pasta
2 el olijfolie
1 courgette
4 el groene pesto
250 g mascarpone
150 g rucola
50 g Parmezaan (schilfers)
1 tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Doe het gehakt in een kom en voeg 1 sjalot, peper, zout en paprikapoeder toe, meng goed
- Rol balletjes van het gehakt
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop
- Bak de gehaktballetjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar, ondertussen bereiden we de saus
- Kook de pasta al dente in een grote pot gezouten water
- Snij de courgette (ongeschild) in halve maantjes
- Stoof de fijngesnipperde sjalot aan in olijfolie, voeg na enkele minuten de courgette toe
- Voeg de groene pesto en mascarpone toe, roer om en laat zachtjes sudderen
- Schep de pasta samen met ongeveer 200 ml van het kookvocht bij de saus
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Serveer de pasta met de gehaktballetjes
- Werk af met rucola en schilfers Parmezaanse kaas.
Bordje en serviette van Zara home, pesto vijzel uit Rhodos bij Olive Corner.
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Dit receptje is er een van Elle uit Gentbrugge. Haar kookkunsten kan je volgen via haar leuke pagina A Pinch Of Odelle, waar ze lekkere gerechtjes deelt die je heel gauw ook kan ontdekken op een blog. Succes Elle!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!