Premium diner
Onlangs gaf ik een premium-dinertje voor enkele vrienden. (Je leest er hier alles over!) Om samen de nieuwe optie van de HelloFresh maaltijdboxen te testen: het toevoegen van een Premium gerechtje aan je maaltijdbox.
Het gerecht werd gemaakt en gesmaakt én is bovendien echt ideaal voor tijdens de zomermaanden. Kip met notenkorst, salade caprese en zuiderse fettuccine … verrassend lekker en eenvoudig! Een ideaal recept dus om met jullie te delen. Want Premium eten, koken en genieten dat willen jullie toch ook?
Kip met notenkorst, salade caprese en zuiderse fettucine
Een salade caprese bestaat maar uit enkele ingrediënten die dan wel echt perfect bij elkaar passen: zoete tomaten, smakelijke buffelmozzarella en verse basilicum. Tip: Gebruik goede olijfolie, een echte meerwaarde voor je salade! Voor de kip maak je zelf een simpele notenkorst van walnoten, hazelnoten en look voor extra veel smaak!
Voor 4 personen:
60 g noten (walnoten en hazelnoten)
2 teentjes look
4 kipfilets
360 g fettucine
4 pruimtomaten
250 kerstomaten
250 g buffelmozzarella
Handvol verse basilicum blaadjes
12tal zwarte olijven
2 el kappertjes
60 g zongedroogde tomaten
2 el roomboter op kamertemperatuur
2 el olijfolie
4 tl balsamicoazijn
4 el extra vierge olijfolie
Peper en zout
- Verwarm je oven voor op 210°C
- Hak de noten fijn en pers de look
- Meng de roomboter met de fijngehakte noten en knoflook
- Breng op smaak met peper en zout
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom bruin (Hoeft nog niet helemaal gaar te zijn)
- Kook ondertussen de fettuccini al dente
- Leg de kipfilet, inclusief het bakvet, in een braadpan
- Beleg de kipfilets met de notenboter
- Bak de kipfilets 8 minuten in je voorverwarmde oven
- Snij de tomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken
- Meng in een kommetje de balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout
- Snij de basilicumblaadjes grof
- Schik de tomaten en mozzarella in een serveerschaal
- Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met de basilicum
- Hak de olijven grof en snij de zongedroogde tomaten in stukjes
- Haal de kipfilet uit de ovenschaal en met de fettuccine met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes in de ovenschaal
- Schep de zongedroogde tomaten, kappertjes en olijven door de fettucini
- Breng op smaak met de overgebleven extra vierge olijfolie, peper en zout
- Verdeel de fettuccine over vier borden en leg er de kipfilet op
- Serveer met de salade caprese
Best wel wat handelingen als je het zo bekijkt, maar ze zijn gelukkig allemaal ontzettend simpel. Op een 40 à 45 minuten tover je dit gerecht op tafel!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
——————————————————–
Premium Recept van HelloFresh.
1 Reactie