Neua pat nahm man hoi
Neua pat nahm man hoi is de officiële benaming van dit gerecht, maar laten we het gewoon houden op gewokte steak met oestersaus. (Hoewel het wel leuk is om te vermelden als je dit gerechtje serveert, niet? Maakt wel een serieuze eerste indruk haha!
Een echt toppertje dat hier al vaak op het menu stond. Waarom? Het recept heeft geen ellenlange lijst moeilijke ingrediënten, de bereiding is snel en eenvoudig, én het is zoooooo heerlijk! Ideaaaaal dus om snel te maken na een drukke werkdag (of in mijn geval na een dagje met Lucie hehe).
Wat is jouw favoriete doordeweekse aka snel-en-lekker maaltijd?
Gewokte biefstuk met oestersaus
Voor 4 personen
500 g biefstuk
Peper
1 tl suiker
1 tl vissaus
2 el sojasaus
150 ml oestersaus
+- 50 ml water
2 tenen knoflook
2 cm gemberwortel
1 ui
2 el arachideolie
Thaise basilicumblaadjes*
*Thaise basilicum kan je kopen bij de toko, een oosterse supermarkt en soms ook bij de groentewinkel. Vervang in geen geval voor gewone basilicum.
- Snij het vlees in plakjes van 1/2 cm
- Meng de vleesreepjes met de peper, suiker, sojasaus, vissaus en een snufje zout in een kom
- Voeg nu ook 1/3 van de oestersaus toe
- Snij de ui in partjes
- Wrijf de knoflook samen met de gember en een snufje zout fijn in een vijzel (of snij heel fijn)
- Verhit je wokpan op een hoog vuur
- Roerbak de ui
- Voeg de vleesreepjes toe en roerbak 1 à 2 min tot ze beginnen te kleuren
- Voeg 1 el olie, de knoflookpasta en de resterende oestersaus toe
- Roerbak nog enkele minuten
- Giet het water bij de saus tot de gewenste dikte
- Voeg de Thaise basilicum toe
- Proef en kruid eventueel bij
Serveer met rijst of noodels en gestoomde broccoli.
Back in time
We duiken even terug in de tijd naar augustus 2014. Toen kwam dit cookamealtje voor het eerst op de blog. Het is een cookamealtje dat ik baseerde op een recept uit het kookmagazine Delicious.
Laat ons zeggen dat ik sindsdien al wat geoefend heb met mijn camera haha! Wat vinden jullie van deze timehop? 😉
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Het ziet er zo smaakvol uit dat ik meteen aan de slag ben gegaan. Kan je nog even verduidelijken wanneer de sojasaus erbij komt?
Bedankt voor de vele lekkere recepten!
Hoi lieve Eline, mijn excuses ik had op basis van je reactie het recept aangevuld (waarvoor dank!) maar ik zie dat ik ben vergeten te reageren. Hopelijk heb je het cookamealtje ondertussen met succes getest 😉
Het staat intussen al voor de tweede keer op het menu 😉
Enorm lekker gerechtje!
Hoi Eline, zo leuk om te lezen! Staat hier ook geregeld op het menu… makkelijk én lekker 😉
Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren!