Gevulde kipfilet met Fromage de Herve BOB en broccoli
Serveer naar keuze met aardappelen en een salade. (Of waarom niet lekker feestelijk met een kroketje erbij?)
Voor 4 personen
4 kipfilets
150 g kleine broccoliroosjes
1 ei
100 g paneermeel (of panko)
1 blokje Fromage de Herve BOB
Peper en zout
Extra: vershoudfolie of bakpapier, tandenstokers
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar
- Laat ze goed uitleggen en dep ze indien nodig droog
- Bereid 2 kommen voor: eentje met het ei (losgeklopt met 1 el water), en eentje met het paneermeel
- Snij elke kipfilet zijdelings in tot je de kipfilet kan openklappen
- Leg de kipfilets op een snijplank en bedek de bovenkant met vershoudfolie
- Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan of een deegrol
- Verwijder de plastic folie
- Snij het blokje Fromage de Herve BOB in dunne plakjes
- Verdeel deze plakjes over de kipfilets
- Verdeel de gestoomde broccoli over de Fromage de Herve BOB
- Rol de kipfilet zo strak mogelijk op
- Haal de gevulde kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel
- Prik de gevulde kipfilets indien nodig vast met een tandenstoker zodat ze mooi opgerold blijven
- Leg de gevulde kipfilets vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak 25 à 30 minuten in je voorverwarmde oven, tot de kip volledig gaar is
- Verwijder de tandenstokers en snij de gevulde kipfilet in dikke plakken
Wijntip van Jasper van Papeghem
Topsommelier Jasper van Papeghem is net zoals ik fan van lokale producten. Hij koos bij dit lekkere gerecht een bijpassend drankje mét BOB-label uiteraard! Jasper: “Bij dit gerecht zoek ik iets die het gerecht kan ondersteunen en vooral voor een fris mondgevoel kan zorgen met toch de nodige kracht en vooral frisse zuren.
Daarom raad ik bij dit gerecht de rosé Crémant de Wallonie BOB aan. Met zijn speels rood fruit, verse kruiden en vooral goed mondgevoel met de nodige kracht en verfrissing de ideale partner voor dit gerecht. Dit is wat een crémant hoort te zijn: speels en krachtig met de nodige elegantie.”
Fromage de Herve BOB
Deze unieke kaas (met zijn unieke geur en smaak) kreeg in 1996 een BOB-label, een mooie erkenning voor deze lekkere Belgische kaas! Want een BOB wordt enkel verleend aan producten waarvan de productie, verwerking én bereiding plaatsvinden binnen een bepaald geografisch gebied. Een superlokaal product dus, uit de Provincie Luik meer specifiek uit het gebied « Pays de Herve » (Land van Herve).
Je kan Fromage de Herve BOB kopen in zowat elke kaaswinkel, maar ook in de betere supermarkten is hij verkrijgbaar. (Vergeet niet te letten op het aanwezige BOB-label!)

foto van terredefromages.be
Enjoy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————————————————————————————————————————————————
Recept in samenwerking met de campagne Eurofoodart, gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie. Ter info: De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.