Tartaar van asperges, een fris en origineel asperge (voor)gerecht.
What’s your flavour?
Ze zijn er weer, de heerlijke Vlaamse asperges! Elk jaar weer een (te kort) seizoen om naar uit te kijken. Ik zou echt meermaals per week asperges kunnen eten. Op z’n Vlaams en dus lekker klassiek… Maar ook voor een origineel aspergerecept ben ik zeker te vinden. De asperges met passievrucht, die ik vorig jaar voor het eerst klaarmaakte, die staan hier alvast op het menu.
Tartaar van asperges had ik nog nooit gemaakt, maar dankzij een leuke inzending voor De Zondag kwam daar vorige week verandering in. Het was Sandra uit Boechout die mij dit zelf samengestelde recept bezorgde. Eenvoudig, origineel en met heel wat ingrediĂ«nten die mij altijd smaken… Je begrijpt, ik was heel benieuwd! Conclusie: Deze tartaar van asperges verdient een plekje op de blog… en dus ook op jullie bord!
Daarnaast ben ik heel benieuwd: What’s your flavour? Hoe eet jij het liefst asperges?
Frisse tartaar van asperges en garnaal
Voor 4 personen
300 g asperges
50 g zeekraal
100 g grijze garnalen
3 el zure room
½ tl wasabipasta, naar smaak
4 kwarteleieren
Peper en zout
- Schil de asperges en snij de harde onderkant weg
- Kook de asperges 2 minuten
- Laat ze afkoelen en bereid ondertussen de rest van de tartaar
- Snipper de zeekraal fijn, verwijder indien nodig de stugge delen
- Snij nu de asperges in kleine blokjes, hou 4 punten apart voor de afwerking
- Meng de fijngesneden asperges met de zeekraal, garnalen, zure room en wasabipasta
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Kook de kwareleieren zacht, in 2,5 Ă 3 minuten
- Leg een serveerring op een bord en schep er ÂĽ van de tartaar in
- Druk zacht aan met een lepel goed aan
- Herhaal dit met de rest van de tartaar
- Pel de kwarteleitjes en halveer ze
- Leg op elke tartaar 2 gehalveerde kwarteleitjes
- Werk af met de aspergepunten en eventueel enkele stukjes zeekraal
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Ik vertelde het hierboven al, dit receptje verscheen recent in De Zondag. Maar bij deze zet ik toch ook de supersympathieke Sandra even in de kijker. Want zoals elke week interview ik ook de lezer van dienst… en ik werd alvast helemaal blij van ons vrolijke gesprek.
“Etentjes organiseren en de hele dag koken is voor mij pure ontspanning”, vertelde Sandra mij enthousiast. “We hebben een hele hechte vriendengroep én heel wat gemiste dinertjes van de afgelopen jaren in te halen… gelukkig eten en drinken we allemaal graag!”. Sandra is thuis niet de enige die regelmatig in de keuken te vinden is: “Mijn zoon van 15 is een echte foodie. Mijn grootste criticus maar ook grootste fan én helper. Wanneer hij in het weekend mee staat te koken ben ik dan ook helemaal in de wolken”, aldus een hele fiere mama.
Deze hobbykok heeft bovendien een eigen instagrampagina ‘foodiegusto‘ waar ze nog veel meer lekkers deelt, go check it out: