Groetjes uit Oslo
Wat als je in Oslo woont (blijven plakken voor de liefde) maar je een super goede band hebt met je mama? Wel dan sms je elkaar, plan je regelmatig gezellige telefoontjes en probeer je natuurlijk ook regelmatig bij elkaar op bezoek te gaan. Maar wat als een wereldwijde pandemie er voor zorgt dat je elkaar al meer dan een jaar niet kon zien, laat staan knuffelen?! Wel, in die situatie zit dus Céline. Zij en haar mama zijn onafscheidelijk en team om u tegen te zeggen. (Ik mocht dat trouwens al zelf ontdekken, want twee jaar geleden wonnen ze eens een ‘cookameal-date’ en volgde ik samen met hen een leuke workshop!)
Enkele weken geleden, op zondag 10 mei, vierde België moederdag en zocht Céline nog een originele manier om haar mama te verrassen… vanuit Oslo natuurlijk. Ik hielp een handje en zette hen samen, inclusief deze heerlijke Noorse vissoep, in De Zondag. Zo was Céline toch een beetje thuis die zondag aan de ontbijttafel. En ik ben er zeker van dat de pistoletjes van mama Lieve die dag extra goed smaakten!
Wie zou jij zo wel eens willen verrassen?Â
Fiskesuppe – Noorse vissoep
voor 4 personen (hoofdgerecht)
1 ui
2 teentjes look
1 prei
2 wortelen
1 venkel
200 g knolselder
150 ml witte wijn
700 ml visbouillon
100 ml room
100 g boter + extra
500 g vis, in hapklare stukken
150 g garnalen
Handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook)
Peper en zout
Chilipoeder (optioneel)
- Snipper ui en look
- Snij de prei in ringen en de rest van de groenten in reepjes
- Stoof ui en look aan in een beetje boter
- Blus met de wijn en laat enkele minuten inkoken
- Voeg de visbouillon en de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes koken
- Breng ondertussen in een apart pannetje de room aan de kook
- Zet het vuur zachter en voeg de boter in blokjes toe, laat smelten
- Roer het roommengsel door de groenten
- Voeg de stukken vis toe
Tip: als je de soep wil indikken, wentel dan de vis in maïzena voor je deze toevoegt - Laat nog enkele minuten pruttelen tot de vis gaar is
- Proef en kruid bij met peper, zout en chilipoeder
- Werk de vissoep af met de garnalen en verse kruiden
Genieten maar!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!