Deze verrukkelijke vegetarische pizza met groene asperges en Comté kaas serveer je als lunch of licht avondmaal, eventueel vergezeld van een lekkere salade. Zalig origineel en vooral ook eenvoudig comfortfood!
Homemade Pizza & kaas
Eerlijk is eerlijk, wij eten nooit never take away pizza of diepvries pizza. En dat ligt niet aan mij, ook al vind ik zelf pizza maken echt iets magisch (same for pasta trouwens, zalig!). Het ligt eigenlijk aan de meneer in huis. Dimitri eet geen kaas, jahhhhh en dat ligt zowat op elke pizza die je kant en klaar koopt of kan bestellen. En dus maak ik ze zelf. Voor hem eentje zonder kaas en voor mij uiteraard eentje met, haha! Toptip als je ook iemand in huis hebt die niet graag kaas eet: pizza kip enchilada, laat gewoon de kaas weg en voeg wat extra groentjes en een streepje olijfolie toe. Dimitri is alvast grote fan!
Maar euh, back to cheese! Want op mijn pizza dus wél kaas. En liefst nog goeie ook, want een lekker gerecht start altijd met lekkere ingrediënten! En in het geval van deze pizza met groene asperges zijn dat dus Belgische (!) groene asperges, buffelmozzarella en Comté kaas. Comté is een streekproduct en komt uit de bergachtige regio van de Franse Jura, maar is vooral een kazeke boordevol smaak.
Leuk aan deze kaas is dat de smaak ‘niet vast ligt’. Jup, terwijl sommige kazen een onveranderlijke smaak garanderen, verrast Comté elke keer opnieuw een beetje. De smaak hangt namelijk af van de kaasmakerij, het weer, … Soms heeft de kaas hints van noten, terwijl een ander stuk Comté aan rijp fruit doet denken of aan gebrande tonen… Gelukkig allemaal smaken die passen bij de groene asperges en dus is deze kaas ideaal om dit cookamealtje naar een hoger niveau te brengen! Enjoy!
Pizza met groene asperges
1 pizzadeeg – huisgemaakt of uit de versafdeling
+- 200 g groene asperges
40 g geraspte Comté (+ extra voor bij het serveren)
200 g mozzarella
2 tl olijfolie
½ tl grof zeezout
Zwarte peper van de molen
Garnering: 1 lente-ui, handvol geroosterde amandelen of hazelnoten, peper van de molen
- Verwarm je oven op 200°C
- Snij de asperges met behulp van een dunschiller in lange linten, schil van de onderkant naar de kop toe
- Meng de aspergelinten met de olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Rol het pizzadeeg uit
- Verdeel de geraspte Comté kaas over de bodem
- Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizzabodem
- Schik de aspergelinten bovenop de kaas
- Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem krokant is en de kaas helemaal gesmolten
- Snij ondertussen de lenteui in fijne stukjes en hak de amandelen fijn
- Haal de pizza uit de oven, bestrooi met de verse lente-ui en gehakte amandelen
- Werk af met extra geraspte Comté kaas en een draai peper van de molen, naar smaak
Tips om deze heerlijke pizza te pimpen:
– Kruiden: Kruid de pizza met verse chilipeper of truffelzout
– Lekker fris: Haal de pizza uit de oven en besprenkel met citroensap
– Eitjes: Bak de pizza 8 minuten en haal uit de oven. Breek 3 eieren op de pizza en plaats terug in de oven tot de eieren gaar zijn
Heerlijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Oh yum! Zelf nu ook niet meteen een asperge fan maar in deze vorm lijkt het mij wel een toppertje. Receptje wordt dus rechtstreeks naar de boyfriend gestuurd 😀
x Aurélie
Geweldig! Ben benieuwd!
Deze wordt als hapje gebruikt op komende vrijdag! Super als start van familiefeest
Spannend! Keep me posted!
Wat ziet het er heerlijk uit! Ik kan niet wachten om deze ook klaar te maken.
Super, het recept werd inmiddels al door heel wat mensen gesmaakt… dus benieuwd wat jij er van zal vinden 😉