Ready, set, BBQ!
Mega mega spannend, want wij kregen vorige week de sleutel van ons nieuwe (t)huis! Jaja, voor zie het nog niet gelezen had… wij gaan verhuizen. Het zal nog wel een hele tijd duren voor we er effectief wonen want er is nog véél werk. Maar deze zomer zullen we al wel zelf, en hopelijk ook met wat vrienden (hint hint) een deel van de afbraakwerken voor onze rekening nemen. En aangezien de combi van work & pleasure ideaal is, en we een grote tuin hebben aan ons nieuwe (t)huis hebben we alvast een nieuwe BBQ besteld.
En wat voor één. #imsoexcited. In onze garage staat (nog in de doos) de Campingaz 4 Series Select S gas barbecue. Hier kan je niet enkel op grillen, maar er is onder andere ook een zijbrander sauzen of andere andere bijgerechten klaar te maken. Oh er is een rotisserie kit bij… Maw, kip aan’t spit à la Cookameal op komst!
Nu moet Dimitri onze nieuwe BBQ ‘alleen nog maar’ in elkaar zetten… En ja, dat was ook een hint, haha. Go go go schatje! En dan maak ik snel deze heerlijke gegrilde asperges op de BBQ, in plaats van in mijn grillpan!
Geef toe, prachtig toch op deze mooie marmeren serveerplank? Shop ze bij LO tableware,
een hele mooie webshop met handgemaakt tableware. De moeite om te ontdekken!
Gegrilde asperges in ham met aioli
Bijgerecht voor 4 personen
12 asperges
1 eierdooier
1 el azijn
2 tenen look
5 el olijfolie
5 el maïsolie
12 plakjes Ganda ham
Peper en zout
- Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden
- Snij de houtachtige onderkanten eraf
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook
- Kook de asperges beetgaar in ongeveer 8 minuten
- Doe de eierdooier, azijn, look, zout en peper in je blender
- Zet de blender aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie en vervolgens ook de maïsolie toe
- Blend tot je een dikke egale saus krijgt
Tip: is je aioli iets te dik? Voeg dan een eetlepel kookvocht van de asperges toe - Wikkel de beetgare asperges in een plakje ham
- Verwarm een grillpan (of je BBQ)
- Grill de omwikkelde asperges kort aan beide kanten
- Serveer met de aioli
En nu, grillen maar!
x
Amylia
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Vera uit Hasselt. Een supersympathieke dame die het liefst van al graag kookt voor de mensen die ze graag ziet!
Als je Louise zoekt dan kijk je best in de keuken, want de kans is groot dat je ze daar treft om een van haar ideetjes uit te testen. De geslaagde expertimenten verzamelt ze sinds een jaar op haar instagrampagina @Meraki.Louise. Een pagina die ik al een tijdje volg én die mij ook regelmatig inspireert! Ook op zoek naar extra lekkere en gezonde inspiratie? Ga dan snel een kijkje nemen en vergeet zeker niet op de knop ‘volgen’ te drukken!