Be prepared, want ze zijn heel eenvoudig en super lekker!
Kleine (vrolijke) waarschuwing
Kleine waarschuwing alvorens je verder leest en (nog beter natuurlijk) aan de slag gaat. Na het klaarmaken van deze verse chicken nuggets… wil je geen diepvriesexemplaren meer. Denk dus goed na voor je aan dit recept begint. Haha even serieus. Deze huisgemaakte chicken nuggets zijn echt wel lekker én ook leuk om te maken.
Kleine helpers in huis? Ideaal! Want ik ben er zeker van dat ook zij dit recept helemaal geweldig zullen vinden… om samen te maken én op te smullen natuurlijk! (Nog meer ideetjes nodig om samen met je kinderen te koken? Probeer dan zeker ook deze superlekkere en héél populaire wafels!)
Chicken nuggets
Tip: Ik probeer steeds ook (veel) te veel klaar te maken om enkele porties te kunnen invriezen.
2 kipfilets (ongeveer 350g in totaal)
3 eieren
3 teentjes look, fijngehakt
2 el fijngehakte bladpeterselie
zeste van ½ citroen
100g panko (japans paneermeel)
peper & zout
Bloem
- Snij de kip in blokjes
- Hak de kip samen met de kruiden, de zeste van citroen en 1 ei met een foodprocessor/cutter tot een hele groffe puree. Geen foodprocessor? No worries! Heel fijn hakken voor hetzelfde resultaat
- Verdeel het mengsel in gelijke porties, je kan zelf het formaat van je nuggets kiezen
- Maak 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, een volgende met 2 losgeklopte eieren en een derde met panko
- Draai de nuggets door de kommetjes in diezelfde volgorde
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast
- Frituur goudbruin op 180°C
Laat me zeker weten hoe ze smaakten! 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Vandaag de chicken-nuggets gemaakt. Ook gebakken in de pan zijn ze heel lekker (bij gebrek aan een friteuse). Is panko heel anders dan gewoon paneermeel?
Nu wil ik kipnuggets. Bedankt, hahha!
Zeker eens maken dan, zo eenvoudig en lekker!