Soufflé klinkt misschien uitdagend, maar laat je niet afschrikken: met de juiste stappen zet je een indrukwekkend, luchtig dessert op tafel dat je gasten zeker zal verrassen. En die subtiele sinaasappelsmaak in combinatie met een scheutje Cointreau? Pure retro-chic! Klaar om het zelf te proberen?
Cointreau-souffé
Voor 4 personen
250 ml melk
Schil van 1 sinaasappel
50 g suiker
25 g bloem
25 g boter + extra
4 eieren
4 el cointreau
Snuifje zout
Tip: Extra lekker met een schepje verse room
- Doe 200 ml melk samen met de schil van 1 sinaasappel en de suiker in een steelpan
- Breng aan de kook, haal van het vuur en laat even trekken
- Verwijder de sinaasappelschil
- Roer de bloem door de resterende koude melk tot een glad papje
- Giet dit mengsel al roerend bij de warme melk
- Breng opnieuw al roerend aan de kook en laat indikken tot een dik, romig beslag
- Haal de pan van het vuur
- Voeg de boter, Cointreau en eidooiers toe en meng goed tot alles is opgenomen
- Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout
- Spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Giet het mengsel in een beboterde soufflévorm (of 4 kleine vormpjes)
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Plaats de soufflé in de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot hij 1/3 boven de rand van de vorm uitkomt
(In kleine vormpjes ongeveer 20 minuten) - Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk
Retro feestmenu
Voor mijn feestmenu baseerde ik me dit jaar op een receptenboek uit 1981 dat ik op de rommelmarkt vond. Het Partyboek bevat tips en recepten voor de feestdagen die ondertussen toch al wel een tikkeltje verouderd zijn… een leuke uitdaging dus om ze een lekkere moderne twist te geven!
Natuurlijk hoop ik jullie met al dit lekkers te inspireren,
en ik wens jullie warme liefdevolle feestdagen!
x
Amylia
Test je een van deze lekkere gerechten
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!