Bakkriebels
De Corona-crisis zorgt voor veel ongemakken en frustraties… maar bezorgd ons ook heel wat andere dingen. Mooie dingen. Kleine gelukjes die we misschien even vergeten waren. Het doet ons beseffen hoe graag we onze vrienden en familie zien. Het geeft ons net dat tikkeltje meer tijd voor ons gezin, of om klusjes af te werken die al jaren liggen te wachten. Een ander neven-effectje dat ik heel duidelijk kan spotten op de blog: deze periode geeft ons bakkriebels! Er worden massaal cakes, taarten, wafels en koekjes gebakken. Om samen van de te genieten én ook om uit te delen.
Gisteren maakte ik deze amandelkoekjes. Super eenvoudig, lekker én snel! Het deeg is klaar op één-twee-drie. Na zo’n 10 minuten bakken komen de amandelkoekjes goudbruin uit de oven. Dan nog gauw afwerken met glazuur ( zeker doen, het glazuur maakt de koekjes echt nog beter!), een kopje koffie zetten ennnnn genieten maar! Want dat kopje koffie erbij maakt het helemaal af. Koffie en amandel zijn een match made in heaven. Een bitterzoete combinatie, met aroma’s die elkaar versterken. Doe ik je watertanden? Wel, als je NU start kan je binnen een 40-tal minuutjes ook genieten…. Waar wacht je nog op?
Super eenvoudige amandelkoekjes met glazuur
(+- voor 25 stuks)
220 g boter (op kamertemperatuur)
150 g suiker
2 tl amandelextract
1 ei
1/4 tl zout
250 g bloem
1/2 tl bakpoeder
Glazuur
60 g poedersuiker
2 tl melk
1/2 tl amandelextract
- Verwarm je oven op 180°C
- Klop met behulp van je mixer of keukenmachine de boter met de suiker romig en luchtig
- Voeg het ei ten amandelextract toe en meng tot een gladde massa
- Zeef de bloem en het bakpoeder
- Meng geleidelijk bloem, bakpoeder en zout door het botermengsel
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol balletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat
- Laat voldoende ruimte tussen de koekjes
- Bak de koekjes 10 Ã 12 min in je voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze enkele minuten staan op de bakplaat
- Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster
- Maak ondertussen het glazuur: meng bloemsuiker, melk en amandelextract tot een dik papje
- Verdeel het glazuur over de koekjes
- Probeer een paar minuten te wachten zodat het glazuur kan opstijven
Tip: Zet tijdens deze laatste stap alvast je kopje koffie
Nespresso verwent je
Omdat koffie toch ook een klein (en soms groot) gelukje is legt Nespresso je in de watten! Je krijg maar liefst 100 euro (!!!) korting op de nieuwste telg uit het koffiemachine-gamma: de Nespresso Vertuo! De actie is geldig tot 3 mei 2020, of zo lang de voorraad strekt!Â
Of je nu liever kleinere Espresso’s of Double Espresso’s drinkt, of je een liefhebber bent van grotere koffies als Gran Lungo, Mug of Alto: met de Vertuo kan het allemaal. Door de speciale technologie van de machine heeft de koffie niet alleen de perfecte smaak en temperatuur maar ook een ‘crema’ (aka kraag) om u tegen te zeggen!
Op de foto drink ik mijn favoriete mug (230 ml) uit het gamma:Â “de oranje’ oftwel ‘Giorno’. De website omschrijft deze koffie als bloemachtig en wild, past helemaal bij mij hahahaha!
Benieuwd naar jullie koffie- en koekjesmoment!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!