Door wat ik de boter dan vervang? Door courgette!
Echt waar? Jup, echt waar!
3 redenen om je moelleux ‘zonder boter’ te maken
Er zijn voor mij drie interessante redenen om deze moelleux zonder boter klaar te maken. Ten eerste omdat je door de boter weg te laten ook heel wat calorieën skipt. Handig voor zij die zich zorgen maken om de corona-kilo’s maar toch ook nood hebben aan een beetje zondigen af en toe. Let op, dat wil niet wil zeggen dat dit een ultra-gezond dessertje is hé, maar laat ons zeggen dat het alvast een gezondere versie is van de klassieker.
Daarnaast kan het ook perfect van pas komen wanneer je, na een spannende uitstap naar de supermarkt (Jeweetwel, niet te veel ademen, ver weg blijven van anderen en vooral niet te veel aanraken!) zonder boter terugkomt. Omdat je je winkellijstje thuis vergeten was #storyofmylife of omdat er gewoon geen boter meer was #bedankthamsteraars. Last but not least is een restje courgette toch gewoon hét perfecte excuus om dit geweldige dessertje uit te testen?
Het is trouwens niet de eerste keer dat ik een receptje deel met als “verborgen ingrediënt” courgette, ook in het recept van deze lekkere brownies gebruikte ik met succes courgette in plaats van boter.
Moelleux au chocolat zonder boter
Ingrediënten voor 6 personen
100 g courgette, in blokjes
120 g pure chocolade
40 g (volkoren) bloem
10 g amandelmeel
20 g suiker
3 eieren
Zonnebloemolie
Extra: 6 serveerringen of ramekin (porseleinen) potjes
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij de courgette in blokjes en stoom de blokjes gaat
- Mix tot een gladde puree
- Smelt de chocolade u bain-marie
- Roer onder de courgettepuree
- Voeg de volkoren bloem, het amandelmeel, de suiker en de losgeklopte eieren toe
- Meng tot een homogene massa.
- Vet 6 serveerringen in met zonnebloemolie
- Verdeel het beslag in de ringen en bak 9 minuten in de voorverwarmde oven
- Serveer direct, zodat de moelleux nog warm (en lopend!) is
Héél lekker met een bolletje vanilleijs of sorbet!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Manon Casselman uit Oostende. Manon is erkend diëtiste en diabeteseducator. Bovendien is ze gek op koken: “Het liefst sta ik uren in de keuken om recepten om te toveren tot een gezondere maar minstens even lekkere variant.”. Die lekkere ideetjes deelt ze oa ook via haar leuke instagrampagina @manoncasselman. Een volg-tip voor iedereen die nog extra gezonde inspiratie en motivatie zoekt!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-