Een nieuw ritme
Een nieuw ritme, of beter gezegd… op zoek naar een nieuw ritme. Mijn dagen zien er de laatste maanden helemaal anders uit dan voordien. En het is natuurlijk de komst van Lucie die daar voor zorgde. Hoewel het soms chaos is in mijn hoofd, mijn mailbox en vooral in mijn planning zou ik het niet meer anders willen, en ik zou ze voor geen geld van de wereld willen missen die kleine vrolijke meid.
Waarom ik het net bij dit receptje heb over dat ‘ritme’? Wel, deze blogpost en vooral dit receptje zijn een beetje een wake up call geweest. Dit is het tweede receptje dat ik maak met de lekkere peperkoek van Vondelmolen. Ik noteerde al in flarden het recept dat ik zou proberen, proefde alvast de combinatie van de verschillende ingrediënten dacht zelfs al na over de foto…. Maar om de ene of de andere reden vergat ik het af te werken. Op mijn planning stond het eind oktober, en toen was het plots november.
En dus ga ik op zoek naar een nieuw ritme. Waarin ik mama zijn kan combineren met een leuke vrouw zijn voor mijn man, een goede vriendin voor onze vrienden en familie en waar Cookameal en mijn job bij BNP ook nog eens inpassen. Aj caramba, dat gaat een hele uitdaging worden, maar ik heb er zin in! (Tips zijn meer dan welkom!)
Een oud recept
Van een nieuw ritme naar een oud recept. En dan heb ik het niet over dit cookamealtje, maar over de peperkoek die ik gebruikte. Al meer dan 100 jaar maakt Vondelmolen heerlijke peperkoek volgens traditioneel recept. Never change a winning team, of hoe zeggen ze dat ook al weer?
Ik vond het wel een leuk idee om deze eeuwenoude lekkernij van bij ons te gebruiken in combinatie met exotische ingrediënten van aan de andere kant van de wereld. En met de feestdagen op komst, waarom niet in een heerlijk origineel dessertje?
Gemberpudding met mango en peperkoek
Toegegeven, ik heb een aantal keer moeten proberen voor de smaak en de structuur helemaal goed zaten… maar eind goed, al goed want hier is speciaal voor jullie het recept voor gemberpudding met mango en peperkoek!
Voor 4 personen
500 ml volle melk
1 vanillestokje
30 g suiker
20 g maizena
2 eidooiers
4 cm gember in plakjes
Snuifje zout
1/2 mango
4 plakjes Vondelmolen peperkoek (ik gebruikte die met Cranberry, ook heel lekker!)
- Giet de melk in een pannetje
- Snij de vanillestokjes overlangs en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit, doe de zaakjes en ook het stokje bij de melk
- Voeg ook de plakjes gember toe
- Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen
- Klop ondertussen de eidooiers, suiker, maizena, en het zout door elkaar
- Haal de gember en de vanillestok uit de melk
- Meng enkele eetlepels van de warme melk door het eimengsel
- Voeg vervolgens al roerend het eimengsel toe aan het pannetje met warme melk
- Breng het puddingmengsel al roerend aan de kook
- Laat de pudding indikken, blijf roeren zodat de pudding niet gaat aanbranden
- Giet de pudding in een kom en dek af met plastic folie, zo komt er geen velletje op
- Laat afkoelen (TIP: Je kan de pudding tot twee dagen voordien maken, handig!)
- Verdeel de gemberpudding over 4 glaasjes
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes
- Snij de peperkoek in blokjes
- Werk de glaasjes gemberpudding net voor het serveren af met blokjes mango en peperkoek
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Vondelmolen
.
,